Κ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

Μη χάσουμε την ευκαιρία αυτή!
Κ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

Το κλισέ λέει πως κάθε κρίση μπορεί να μετατραπεί σε ευκαιρία. Εύκολο να το λες, δύσκολο να το κάνεις πράξη. Ειδικά μετά από δύο απανωτές κρίσεις, μία μεγάλη οικονομική και τώρα την πανδημία.


Ο ρόλος του κράτους και η νέα κανονικότητα
Κ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

Η πανδημία ανέδειξε νέες ανάγκες και νέες προτεραιότητες. Για να προσαρμοστούμε στη νέα κανονικότητα της επόμενης μέρας, δεν χρειάζεται να επινοήσουμε νέες πολιτικές, αλλά να εφαρμόσουμε αυτές που έχουν δοκιμαστεί σε επιτυχημένες μικρές χώρες της Ευρώπης και τώρα τυγχάνουν γενικής εμπιστοσύνης.

Ίδρυμα Ωνάση: Επίκεντρο της αποστολής μας ήταν και θα παραμείνει για πάντα ο άνθρωπος
Κ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

Επενδύοντας από το 1975 στους τομείς του πολιτισμού, της υγείας και της παιδείας, δημιουργούμε συνθήκες, αναζητάμε ιδέες και πυροδοτούμε συζητήσεις που οδηγούν σε μια καλύτερη κοινωνία.

Mytilineos: Απορροφά τους κραδασμούς της πανδημίας και βάζει πλώρη για το 2021
Κ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

Με το 2020 να μας έχει πλέον αφήσει και τους κραδασμούς που προκάλεσε η πανδημία στις επιχειρήσεις να είναι πολλοί, χρειάζεται να αναγνωρίσουμε τα θετικά παραδείγματα εταιρειών που αντιμετώπισαν με επιτυχία όλες τις δυσκολίες και κατάφεραν να βγουν νικητές. 


Προκλήσεις και προοπτικές του ελληνικού τραπεζικού συστήματος
Κ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

Το ξέσπασμα της πανδημίας βρήκε την ελληνική οικονομία και το τραπεζικό σύστημα σε φάση ανάκαμψης από την προηγούμενη κρίση. Το να μπορέσουν οι ελληνικές τράπεζες να στηρίξουν την αναπτυξιακή πορεία της χώρας εν μέσω των μεγάλων προκλήσεων που καλούνται να αντιμετωπίσουν αποτελεί το μεγάλο στοίχημα του 2021.

Η διπλή πρόκληση των ελληνικών τραπεζών
Κ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

Έτος-ορόσημο είναι για τις ελληνικές τράπεζες το 2021. Παρά τα νέα προβλήματα που δημιουργεί η πανδημία, καλούνται να στηρίξουν την ανάκαμψη της οικονομίας, την ώρα που η μάχη για τον περιορισμό των κόκκινων δανείων κορυφώνεται.


Τράπεζα Πειραιώς: Με περισσότερα δάνεια στηρίζει την ανάκαμψη και  τον μετασχηματισμό της οικονομίας
Κ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

Στρατηγική προτεραιότητα για την Τράπεζα Πειραιώς παραμένει σταθερά η πολύπλευρη έμπρακτη υποστήριξη της ελληνικής οικονομίας, ώστε να ξεπεραστούν το ταχύτερο δυνατόν οι συνέπειες της κρίσης που προκάλεσε η πανδημία και να επιτευχθεί η επανεκκίνηση της επιχειρηματικότητας και η επιστροφή της χώρας σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Αλλάζοντας την εικόνα της χώρας στη μετά την πανδημία εποχή
Κ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

Η προοπτική του εμβολίου δημιουργεί την αισιοδοξία ότι μέσα στο 2021 η επιστροφή στην κανονικότητα μπορεί να είναι εφικτή. Η επούλωση των πληγών που θα αφήσει η περιπέτεια του κορωνοϊού και η εκμετάλλευση των ευκαιριών που προκύπτουν αποτελούν τους βασικούς στόχους της χρονιάς που μόλις άρχισε.Eurobank: Με προβάδισμα και εξυγιασμένο ισολογισμό στη μάχη για την ανάκαμψη
Κ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

Έχοντας επιτύχει την ταχύτερη και μεγαλύτερη εξυγίανση χαρτοφυλακίου, η Eurobank αφιερώνει τις δυνάμεις της στην επανεκκίνηση της οικονομίας και στην επίσπευση του επιχειρησιακού της μετασχηματισμού, με κεντρικό πυλώνα τον περαιτέρω εμπλουτισμό του ψηφιακού της δικτύου.

Η λεπτή κόκκινη γραμμή της δημοσιονομικής σταθερότητας
Κ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

Οι σειρήνες πάντα τραγουδούν γοητευτικά, αλλά σήμερα, περισσότερο από ποτέ, οφείλουμε να μην τις ακούμε. Η οικονομία έχει στηριχθεί και θα στηριχθεί όσο χρειαστεί, αλλά με σύνεση και σωφροσύνη, για να μην υποθηκεύσουμε το μέλλον και την ευημερία της χώρας, να μην περάσουμε τη λεπτή κόκκινη γραμμή.

Aegean: Προσαρμογή, ευελιξία και υψηλές αντοχές για την ανάκαμψη από την πανδημία
Κ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

Με την πανδημία να επιμένει και τις οικονομικές επιπτώσεις της κρίσης να βαθαίνουν, ο χρόνος που πέρασε αποτελεί αναμφίβολα για τον κλάδο των αερομεταφορών τη δυσκολότερη περίοδο στην ιστορία του παγκοσμίως.


Όμιλος ΕΛΠΕ: Πρωτοστατεί στην ενεργειακή μετάβαση και στηρίζει δυναμικά την ανάκαμψη της οικονομίας
Κ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

Με παρακαταθήκη τις ισχυρές αντοχές και τα άμεσα αντανακλαστικά στη διαχείριση των εξαιρετικά δυσμενών συνθηκών που διαμορφώθηκαν στη διεθνή αγορά εξαιτίας της κρίσης από την Covid-19, ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ είναι έτοιμος να ανταποκριθεί αποτελεσματικά και στις συνθήκες μιας «νέας κανονικότητας» μετά την πανδημία.

Επενδύσεις πολλών δισ. το 2021 δίνουν ενέργεια στην οικονομία
Κ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

Η μετάβαση στην πράσινη ενέργεια και το σχέδιο της απολιγνιτοποίησης ανοίγουν τον δρόμο σε τεράστιες επενδύσεις τα επόμενα χρόνια, οι οποίες θα αλλάξουν το ενεργειακό τοπίο και καθιστούν τον κλάδο επιταχυντή στην προσπάθεια ανάκαμψης της οικονομίας. Μεγάλοι εγχώριοι και ξένοι όμιλοι έχουν ήδη λάβει θέσεις μάχης.

ΑΔΜΗΕ: Ηγέτης των διασυνδέσεων, enabler της πράσινης μετάβασης
Κ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

Το 2020 ήταν ένα έτος ανάπτυξης για τον ΑΔΜΗΕ, καθώς, παρά τις αντιξοότητες που επέφερε η πανδημική κρίση, ο Διαχειριστής κατόρθωσε να τηρήσει τα χρονοδιαγράμματα των έργων του και να προχωρήσει σε σχεδιασμό της επόμενης ημέρας στον μετασχηματισμό του ενεργειακού κλάδου.


Το Ταμείο Ανάκαμψης βάζει τις κατασκευές σε τροχιά επανεκκίνησης
Κ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

Ο νέος γύρος των μεγάλων έργων υποδομής έπειτα από πολλά χρόνια θα αλλάξει δραστικά τον κλάδο των κατασκευαστικών έργων, με την είσοδο νέων επενδυτών στην αγορά να διαδραματίζει καταλυτικό ρόλο και να επιταχύνει τη διαδικασία μετασχηματισμού.


Η πανδημία άλλαξε οριστικά τον τουρισμό που γνωρίζαμε
Κ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

Νέα δεδομένα διαμορφώνουν τον τρόπο που επιλέγεται ένας προορισμός, την οργάνωση του ταξιδιού και τις προτεραιότητες όσων ταξιδεύουν. Στη μετά Covid εποχή, ο ελληνικός τουρισμός πρέπει να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις και να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες.

Ο κορωνοϊός έπληξε  τoν τουρισμό, αλλά η επιθυμία για ταξίδια παραμένει
Κ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

Οι αριθμοί αποτυπώνουν το συντριπτικό πλήγμα που δέχτηκε ο τουρισμός από την πανδημία στη διάρκεια του 2020. Αποτυπώνουν όμως και τη διάθεση, παρά τον φόβο, της μεγάλης πλειονότητας των Ευρωπαίων να ταξιδέψουν ξανά. Η αναμενόμενη έναρξη των εμβολιασμών θα αποτελέσει μια ισχυρή τονωτική ένεση.