Κ ΗΓΕΤΙΔΕΣ

Φυγή προς τα εμπρός
Κ ΗΓΕΤΙΔΕΣ

Γράφει ο διευθυντής της εφημερίδας Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, Αλέξης Παπαχελάς.


Έκανε την ενσυναίσθηση Startup
ΝΙΚΗ ΓΟΥΛΙΜΗ

H συνιδρύτρια της Nova Credit, ενός παγκόσμιου γραφείου πίστωσης, έχει βοηθήσει χιλιάδες μετανάστες που δεν είχαν πρόσβαση στο τραπεζικό σύστημα.


Ποσοστώσεις, το μεγάλο ντιμπέιτ
Κ ΗΓΕΤΙΔΕΣ

Οι «επιδόσεις» της χώρας μας σε ένα μέτρο που βοηθάει και τις γυναίκες, και τις επιχειρήσεις και συμβάλλει στο να καταρρίψουμε προκαταλήψεις.

Η αυριανή κοινωνία είναι γένους θηλυκού
ΕΦΗ ΚΟΥΤΣΟΥΡΕΛΗ, ΟΜΙΛΟΣ QUEST

Έχω διαφορετική εικόνα για τα νέα κορίτσια: ενδιαφέρονται ολοένα και περισσότερο για τις επιστήμες, την τεχνολογία και αυτό που λέμε STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics).

Σαράντα χρόνια στην αιχμή της τεχνολογίας
ΟΜΙΛΟΣ QUEST

Τότε, το 1981, όταν οι πρώτοι προσωπικοί υπολογιστές εμφανίστηκαν στη διεθνή αγορά και αργότερα θα αποτελούσαν την έκφραση της τεχνολογικής πρωτοπορίας, εκείνη τη χρονιά οι ιδρυτές της Info-Quest ξεκίνησαν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα και έβαζαν τα θεμέλια μιας πορείας που άφησε το αποτύπωμά της στην ελληνική αγορά της τεχνολογίας.


Η ενσυναίσθηση και η υπομονή είναι σημαντικά assets για έναν ηγέτη
ΦΙΛΙΠΠΑ ΜΙΧΑΛΗ, ALLIANZ

Για να διακριθεί κάποιος στον τομέα του, όποιος κι αν είναι, η «συνταγή» είναι επιμονή και σκληρή δουλειά. Ειδικότερα για τις γυναίκες χρειάζεται περισσότερη τόλμη και εμπιστοσύνη στον εαυτό μας.

Εμείς οι γυναίκες, μπορούμε να ξεπεράσουμε τις κοινωνικές δομές και στερεότυπα που μας κρατούν πίσω
Κ ΗΓΕΤΙΔΕΣ

Πιστεύω ότι τα πράγματα που αγαπάμε μας βρίσκουν κατά κάποιο τρόπο. Αυτό ακριβώς συνέβη σε εμένα. Είχα πάντα πάθος με το να προσφέρω στους ανθρώπους ό,τι χρειάζονται για να ζήσουν καλύτερα.

Η μοναδική τύχη που μπορεί να έχει ένας άνθρωπος είναι η υγεία
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ, SEPTONA

Αν έπρεπε να επιλέξω κάτι που με κάνει πολύ υπερήφανη, θα έλεγα ότι είναι η εμπιστοσύνη που τα προϊόντα της εταιρείας έχουν κερδίσει στα μάτια του πλέον δύσκολου και απαιτητικού κοινού – αυτό των μαμάδων.


Οι επιτυχίες στη ζωή βρίσκονται στις ανθρώπινες σχέσεις
ΖΕΤΑ ΧΕΙΜΩΝΙΔΟΥ, ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ

Τον τελευταίο χρόνο δοκιμαστήκαμε σε συλλογικό αλλά και προσωπικό επίπεδο. Είδαμε, όμως, ότι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε πολλά. Μπορούμε να αντεπεξέλθουμε και να βγούμε πιο δυνατοί.

Οι ιδιαιτερότητες του χαρακτήρα δημιουργούν ηγέτες που παίρνουν ρίσκα
ΛΙΑ ΚΟΥΔΟΥΝΗ, ΛΙΑΦΑΡΜ

Είναι γεγονός ότι στην Ελλάδα η μερίδα των γυναικών που απαντώνται σε ηγετικές θέσεις είναι μικρή. Για χρόνια, η χώρα μας αδυνατούσε, και ίσως δεν προσπαθούσε ένθερμα, να απαλλαγεί από διάφορα στερεότυπα, όπως αυτά που σχετίζονται με το φύλο.

Με συστηματική προσπάθεια και ευέλικτη νοοτροπία, όλα είναι εφικτά
ΒΙΒΙΑΝ ΜΠΟΥΖΑΛΗ, MYTILINEOS

Ξεκίνησα την πορεία μου στα μέσα της δεκαετίας του ’90 και σήμερα, έχοντας περάσει από σημαντικές θέσεις σε διαφορετικούς τομείς, η πιο σπουδαία γνώση που έχω αποκομίσει είναι ότι με συστηματική προσπάθεια, ευέλικτη νοοτροπία και προσαρμογή, όλα είναι εφικτά.