Η αυριανή κοινωνία είναι γένους θηλυκού

Η αυριανή κοινωνία είναι γένους θηλυκού

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είναι αλήθεια ότι τα κορίτσια δεν ενδιαφέρονται για τις επιστήμες και την τεχνολογία; Αν ναι, γιατί συμβαίνει αυτό; 
Έχω διαφορετική εικόνα για τα νέα κορίτσια: ενδιαφέρονται ολοένα και περισσότερο για τις επιστήμες, την τεχνολογία και αυτό που λέμε STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics). Μπορείς να ενισχύσεις αυτή την τάση, να δώσεις ευκαιρίες, να καταπολεμήσεις προκαταλήψεις και στερεότυπα. 

Θεωρείτε ότι η τεχνολογία παρουσιάζει ευκαιρίες για την ενσωμάτωση και την ανέλιξη των γυναικών στην εργασία ή απειλεί να διευρύνει το χάσμα των φύλων; 
Η δική μου θέση είναι πιο ανατρεπτική και αισιόδοξη για τη γυναίκα. Η κοινωνία, το κράτος, οι επιχειρήσεις, εσείς, εγώ, ο καθένας μας, θα διαμορφώσουμε τις συνθήκες ώστε να αποτελέσει η τεχνολογία απελευθερωτικό παράγοντα και πεδίο ανέλιξης των γυναικών. Εξάλλου η παγκοσμιοποίηση την ευνοεί, το ίδιο και οι συνθήκες που διαμορφώνονται εμπρός μας. Έτσι, ας το δούμε ως μια κατεύθυνση που εμπνέει και κινητοποιεί: η αυριανή κοινωνία είναι γένους θηλυκού.

Για ποιο επαγγελματικό επίτευγμά σας νιώθετε μεγαλύτερη υπερηφάνεια;
Νιώθω χαρά που η Info-Quest κλείνει φέτος σαράντα χρόνια επιτυχημένης λειτουργίας. Χάρη στο δυναμικό της, κατάφερε να έχει μια μοναδική πορεία στην ελληνική αγορά και ο Όμιλος Quest είναι ο μόνος όμιλος τεχνολογίας με τόση διάρκεια στον χρόνο, που συνεχίζει σήμερα με προοπτικές. Οι άνθρωποί μας βγήκαν μπροστά σε πολλές μικρές επαναστάσεις οι οποίες συνέβησαν όλα αυτά τα χρόνια. Καταφέραμε να σταθούμε στην κορυφή των εξελίξεων και να επεκταθούμε από την Πληροφορική στην Κινητή Τηλεφωνία, μετά στο Ίντερνετ και από εκεί στις Τηλεπικοινωνίες. Σήμερα, που μιλάμε για την 4η Βιομηχανική Επανάσταση, μεταπηδήσαμε σε εφαρμογές και υπηρεσίες Cloud, εφαρμόζουμε τεχνολογίες Machine Learning και Artificial Intelligence και εισάγουμε στην ελληνική αγορά την καινούργια γενιά «έξυπνων» προϊόντων, όπως Internet of Things και mobility. 

Ποιες πρακτικές επιστρατεύετε σε περιόδους κρίσης όπως αυτή;
Η φιλοσοφία μου είναι να βλέπω μπροστά. Να εξετάζω τα θέματα σε βάθος χρόνου. Ψάχνω διαρκώς για νέα πεδία εξέλιξης. Μέχρι πριν από έναν χρόνο ο κύριος παράγοντας αλλαγών ήταν η τεχνολογία. Η πανδημία αναδείχθηκε σε δεύτερο μεγάλο επιταχυντή. Ένα τρίτο μεγάλο ζήτημα είναι η κλιματική αλλαγή. Η αντιμετώπιση των παραπάνω προκλήσεων είναι το κύριο ζητούμενο στις επιχειρήσεις που έχουν στρατηγική για μακροπρόθεσμη ανάπτυξη. Τις αντιμετωπίζουμε με συνεχιζόμενες επενδύσεις και ανάπτυξη των εργαζομένων μας, που είναι η κύρια δύναμη για να βγούμε μπροστά στις μεγάλες αλλαγές. 

Ιδρυτική κύρια μέτοχος της Info-Quest, που συμπληρώνει φέτος 40 χρόνια συνεχούς ανάπτυξης στον τομέα της τεχνολογίας. Εργάστηκε για την εξέλιξη και τον μετασχηματισμό της εταιρείας σε Όμιλο Quest, με καίρια παρουσία στους τομείς αιχμής που διαμόρφωσαν τον σημερινό τρόπο ζωής.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή