Tikun Europe: Πρωτοπορία και φαρμακευτική κάνναβη στην Ελλάδα

Tikun Europe: Πρωτοπορία και φαρμακευτική κάνναβη στην Ελλάδα

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από τους πιο ραγδαία αναπτυσσόμενους κλάδους παγκοσμίως είναι ο κλάδος της φαρμακευτικής και βιομηχανικής κάνναβης, ο οποίος ήδη παρουσιάζει μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης. Ειδικά για τη φαρμακευτική κάνναβη, σύμφωνα με εκτιμήσεις, το 2024 υπολογίζεται ότι η παγκόσμια αγορά προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης θα φτάσει τα 65 δισ. δολάρια, ενώ η αντίστοιχη ευρωπαϊκή αγορά θα ανέλθει στα 58 δισ. ευρώ έως το 2028.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει ο κλάδος της φαρμακευτικής κάνναβης και στην Ελλάδα, καθώς η χώρα μας διαθέτει όλες τις προϋποθέσεις να κερδίσει ένα σημαντικό μερίδιο της ευρωπαϊκής και παγκόσμιας αγοράς, με μεγάλα οφέλη για την εθνική οικονομία. Η ανάπτυξη μιας ισχυρής βιομηχανίας κάνναβης τόσο για ιατρικές όσο και για βιομηχανικές εφαρμογές στη χώρα μας έχει τις προοπτικές να εδραιώσει την Ελλάδα ως διεθνές κέντρο παραγωγής και μεταποίησης φαρμακευτικής κάνναβης, με σημαντικά οφέλη για την απασχόληση, τις εξαγωγές και την εθνική οικονομία.

Η δυναμική ανάπτυξη του κλάδου της φαρμακευτικής κάνναβης στην Ευρώπη οδήγησε το 2018 στην ίδρυση της Tikun Europe, με αντικείμενο την καθετοποιημένη παραγωγή προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης. Στόχος της Tikun Europe είναι η κάλυψη της εγχώριας αγοράς αλλά και της ολοένα αυξανόμενης ζήτησης στις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές.

Η Tikun Europe είναι η πρώτη και μοναδική μέχρι σήμερα εταιρεία καλλιέργειας, επεξεργασίας και παραγωγής προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης στην Ελλάδα που έχει προχωρήσει στην υλοποίηση της επένδυσης ύψους 40 εκατ. ευρώ για την κατασκευή ενός υπερσύγχρονου εργοστασίου στην Κόρινθο. Το εργοστάσιο της εταιρείας ολοκληρώνεται και αναμένεται να λειτουργήσει τον Μάιο του 2021. Η βιομηχανική μονάδα της Tikun Europe διαθέτει υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις, με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, στα Εξαμίλια της Κορίνθου. H παραγωγή φαρμακευτικής κάνναβης στις εγκαταστάσεις συνολικής έκτασης 56.000 τ.μ. της Tikun Europe είναι μία από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη. 

Η παραγωγική δυνατότητα της βιομηχανικής μονάδας της εταιρείας υπολογίζεται ότι θα καλύψει τις ανάγκες της εγχώριας αγοράς, ενώ το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής προορίζεται για εξαγωγές σε μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες, δεδομένης της περιορισμένης προσφοράς που δεν επαρκεί να καλύψει τη συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση στην Ευρώπη.

Συγκριτικό πλεονέκτημα της Tikun Europe είναι η τεχνογνωσία, η εμπειρία δεκαετιών και τα δεδομένα εκτεταμένων κλινικών ερευνών που λαμβάνει από τον παγκόσμιο ηγέτη στη φαρμακευτική κάνναβη παγκοσμίως, την Tikun Olam. Η Tikun Olam, ξεκινώντας από την αγορά του Ισραήλ, είναι πρωτοπόρος εταιρεία στην έρευνα και την ανάπτυξη προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης παγκοσμίως και παρέχει στην Tikun Europe το κύρος ενός από τα πιο αξιόπιστα εμπορικά σήματα στην παγκόσμια βιομηχανία φαρμακευτικής κάνναβης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή