Η INTERAMERICAN στην «πρώτη γραμμή» για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη

Η INTERAMERICAN στην «πρώτη γραμμή» για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη

3' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Η INTERAMERICAN στην «πρώτη γραμμή» για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη-1

Ο Γιάννης Καντώρος, διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου INTERAMERICAN, μιλάει για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και καταθέτει τις εκτιμήσεις του για τις διαγραφόμενες προοπτικές δημιουργίας νέων ισορροπιών για την οικονομία και την κοινωνία, αναδεικνύοντας τις προκλήσεις της μετάβασης από την πολλαπλή κρίση στην επόμενη ημέρα.

– Κύριε Καντώρο, η INTERAMERICAN έχει μια διακριτή παρουσία στο τοπίο των πρωτοβουλιών για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη. Ποιο είναι το περίγραμμα μέσα στο οποίο προσεγγίζετε την ιδέα, στον σχεδιασμό και στην πράξη;
– Λειτουργώντας σε ένα ταχύτατα μεταβαλλόμενο περιβάλλον, μένουμε σταθερά πιστοί στην αποστολή να βοηθάμε τους πελάτες μας να ζουν πιο ασφαλείς, περισσότερο και καλύτερα, και συνεχίζουμε να εφαρμόζουμε την επιχειρηματική στρατηγική ανταπόκρισης στις μεγάλες προκλήσεις της σύγχρονης εποχής. Ακεραιότητα, Καινοτομία, Υπευθυνότητα, Σεβασμός και Ομαδικότητα είναι οι αξίες που διαπνέουν τον οργανισμό μας και κατ’ επέκταση τις επιλογές μας. 

Με όραμα να προσφέρουμε πέρα από τα παραδοσιακά όρια της ασφάλισης και να είμαστε μέσα στην καθημερινότητα των πελατών με πολλούς τρόπους, συμβάλλοντας αποτελεσματικά στην ποιότητα της ζωής τους, ξεκινήσαμε το 2018 και θα ολοκληρώσουμε στις αρχές του νέου έτους έναν δομικό μετασχηματισμό οργάνωσης και τρόπου εργασίας, που συντρέχει με τον ψηφιακό μετασχηματισμό της INTERAMERICAN.

– Ειδικότερα, η βιωσιμότητα μιας σύγχρονης επιχείρησης όπως είναι η INTERAMERICAN, ποιες προκλήσεις φέρνει στο προσκήνιο, σε συνδυασμό με την πρωτοφανή κατάσταση της πανδημίας;
– Για την ασφαλιστική αγορά, η επιθυμητή ευημερία προϋποθέτει μια ενεργό και εξελισσόμενη ασφάλιση, που να προσαρμόζεται στις επιταγές της κάθε εποχής. Είναι βέβαιο ότι δεν μπορούμε προς το παρόν να εκτιμήσουμε τι θα αφήσει πίσω της η κρίση που ξεκίνησε ως υγειονομική και εξελίσσεται σε οικονομική και κοινωνική. Βλέπουμε όμως τα θετικά της εμπειρίας: στην οργάνωση, στην εστίαση του ενδιαφέροντος στον πελάτη, στην ευαισθητοποίηση απέναντι στην κοινωνία, που στην ανθεκτικότητά της οφείλουμε να συμβάλλουμε συνεχώς. Είναι στοιχεία που στην INTERAMERICAN πιστεύουμε ότι θα κάνουν και τον ασφαλιστικό κλάδο καλύτερο, με μια ανθρωποκεντρική οπτική.

Ως διαχειριστές κινδύνων, έχουμε να αντιμετωπίσουμε πολλές προκλήσεις. Οι καταστροφικοί φυσικοί κίνδυνοι που συνδέονται με την κλιματική αλλαγή μάς δίνουν ρόλο για την απορρόφηση των ζημιών μέσω της ασφάλισης, αλλά και για την ανάπτυξη επενδύσεων στην πράσινη οικονομία. Μεγάλη πρόκληση συνιστά και η διαχείριση της υγείας για τον ασφαλιστικό κλάδο, όπου μέσα σε ένα πλαίσιο βιώσιμου συστήματος με συνέργειες δημοσίου και ιδιωτικού τομέα διεκδικούμε έναν κρίσιμο ρόλο. Εκεί, πολλά θα κριθούν στην πρωτοβάθμια υγεία και πρόληψη, με κομβική τη σημασία χρήσης της ψηφιακής τεχνολογίας. Το συνταξιοδοτικό ζήτημα, με βασική παράμετρο τη γήρανση του πληθυσμού, απαιτεί αποφασιστικές μεταρρυθμιστικές επιλογές, όπου στην κεφαλαιοποίηση μια ασφαλιστική εταιρεία μπορεί να έχει ρόλο – π.χ. στη διαχείριση επαγγελματικών ταμείων».

– Αυτή την έντονα μεταβατική περίοδο πώς την αντιμετωπίζει στρατηγικά η INTERAMERICAN;
– Με απόλυτο αίσθημα ευθύνης, ως οργανισμός με ηγετική θέση στην ελληνική ασφαλιστική αγορά επί μισό αιώνα και πλέον, επιζητούμε κάθε επιχειρηματική δραστηριότητά μας να έχει θετική επίδραση στην οικονομία, στην κοινωνία και στο περιβάλλον.

Ο οργανισμός μας είναι εθισμένος στην πρωτοπορία. Το πυραμιδικό σχήμα οργάνωσης και διοίκησης υποχωρεί σταδιακά, δίνοντας χώρο στη συμμετοχή και στην ομαδική, διατμηματική εργασία, με σύγχρονες μεθοδολογίες agile, lean και προγράμματα ενθάρρυνσης και αξιοποίησης ιδεών των εργαζομένων. H αναλυτική σκέψη, στη βάση της διεξοδικής διερεύνησης των δεδομένων για κάθε έργο, η ομαδικότητα, η έμφαση στην καινοτομία με προϊόντα και υπηρεσίες που ζητούνται σήμερα από τους πελάτες, η δημιουργία νέας εμπειρίας για τους ασφαλισμένους μας με τη σύνθεση οικοσυστημάτων γύρω από την ασφάλιση, συμπληρώνουν την εταιρική στρατηγική. 
Φυσικά, αυτή η στρατηγική δεν είναι υλοποιήσιμη χωρίς κερδοφορία. Το γεγονός ότι οικονομικά ο οργανισμός μας είναι σταθερά κερδοφόρος, σε συνδυασμό με τους υψηλούς δείκτες φερεγγυότητας, σημαίνει εδραίωση σχέσης εμπιστοσύνης με τους πελάτες μας.

– Η INTERAMERICAN διακρίνεται στον τομέα της Εταιρικής Ευθύνης, αναγνωρίζεται μεταξύ των «The Most Sustainable Companies in Greece». Ποιος είναι ο οδηγός γι’ αυτό το πρότυπο;
– Προφανώς, η συνεισφορά στην επίτευξη των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ (UN SDGs) και η ευθυγράμμιση με τις ανάγκες και τις προσδοκίες των Ενδιαφερόμενων Μερών μάς δίνουν τις βασικές κατευθύνσεις. Εμείς υλοποιούμε ένα σχέδιο πρωτοβουλιών υπευθυνότητας από το 2004 και σε συνάφεια με το αντικείμενο των ασφαλιστικών δραστηριοτήτων μας, με στόχο τη δημιουργία αξίας για όλα τα Ενδιαφερόμενα Μέρη. Eχουμε δεσμευθεί για την τήρηση των Δέκα Αρχών του Οικουμενικού Συμφώνου του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (UNGC) και των Αρχών της Αειφόρου Ασφάλισης (UNEPFI – PSI), ενώ είμαστε συνδεδεμένοι με τα θεσμικά κέντρα Βιώσιμης Ανάπτυξης στην Ελλάδα και διεθνώς και ακολουθούμε τον Ελληνικό Κώδικα Βιωσιμότητας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή