Howden Matrix: Χωρίς ασφάλιση δεν αναπτύσσεται το επιχειρείν

Howden Matrix: Χωρίς ασφάλιση δεν αναπτύσσεται το επιχειρείν

2' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Howden Matrix: Χωρίς ασφάλιση δεν αναπτύσσεται το επιχειρείν-1

Κατά το 2020 η Howden εξακολούθησε να υλοποιεί τη στρατηγική της, η οποία επικεντρώνεται στη δημιουργία ενός ισχυρού και βιώσιμου μοντέλου διαμεσολάβησης και αφορά στις εξαγορές, στην προσέλκυση ταλαντούχων στελεχών και στην επένδυση σε καινοτόμες ψηφιακές εφαρμογές. Σήμερα, με έσοδα που ξεπερνούν τα $1.062 εκ. και δείκτη ανάπτυξης εργασιών 6%, η Howden, μετά την εξαγορά του ομίλου Α-Plan, έχει 8.500 εργαζόμενους σε περισσότερες από 40 γεωγραφικές περιοχές, ενώ διαχειρίζεται περισσότερα από $9 δισ. ασφάλιστρα.

Στο πλαίσιο της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων του Howden Broking Group, ο Δημήτρης Τσεσμετζόγλου, CEO του ομίλου Howden Matrix, τόνισε: «Η χρήση του 2020 επιβεβαίωσε για ακόμη μία χρονιά πως ο όμιλός μας έχει δημιουργήσει τόσο ισχυρές βάσεις, που η αναπτυξιακή του πορεία δεν ανακόπτεται, ακόμη κι από τις πλέον δύσκολες συγκυρίες. Η Howden Matrix στην Ελλάδα, που επέτυχε €16 εκ. κύκλο εργασιών κατά τη δύσκολη προηγούμενη χρονιά, ακολουθεί ακριβώς το ίδιο μοντέλο ανάπτυξης. Βρισκόμαστε σε εγρήγορση σε ό,τι αφορά στην προσέλκυση ταλαντούχων στελεχών, αλλά και επιχειρήσεων διαμεσολάβησης και με την υποστήριξη της Howden προχωρούμε ταχύτατα σε εξαγορές, συνέργειες και διεύρυνση των εργασιών μας με τους επαγγελματίες που διαθέτουν το ίδιο DNA με το δικό μας».

Ο Group CEO της Howden Matrix, Δημήτρης Τσεσμετζόγλου, μιλάει επίσης για την αναγκαιότητα της ολιστικής ασφαλιστικής κάλυψης, τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα το επιχειρείν στην Ελλάδα και τη μετεξέλιξη του ρόλου του ασφαλιστικού broker, ως συμβούλου, σε κάθε βήμα της αναπτυξιακής πορείας μιας επιχείρησης. 

Η χρονιά που πέρασε, το 2020, αποτελεί τη μεγαλύτερη απόδειξη των αλλαγών που μπορεί να υποστηρίξει η εξέλιξη της τεχνολογίας, αλλά και των κινδύνων που ελλοχεύουν, κινδύνων, όπως η πανδημία Covid-19 που μέχρι και πρόσφατα ήταν για τους περισσότερους από εμάς απλώς ένα απίθανο σενάριο επιστημονικής φαντασίας. 

Οι επιχειρήσεις σήμερα καλούνται να προσαρμοστούν σε νέα μοντέλα εργασίας και ανάπτυξης, να δώσουν έμφαση σε τομείς που παλαιότερα είχαν την πολυτέλεια να τοποθετούν σε δεύτερη μοίρα και κυρίως, να επανεξετάσουν τις προτεραιότητές τους με κύριους άξονες το ανθρώπινο δυναμικό και την προσαρμογή της στρατηγικής τους στα νέα δεδομένα. Μιας στρατηγικής που σήμερα, εκτός από τα μεγέθη, θα πρέπει να στοχεύει και στη βιώσιμη ανάπτυξη.

Όλη η χρονιά που πέρασε αποτέλεσε για εμάς, την Howden Matrix, μια εξαιρετική ευκαιρία για να επαναπροσδιορίσουμε τη σχέση μας με το ελληνικό επιχειρείν, να ενδυναμώσουμε τις σχέσεις μας με τους επιχειρηματίες και τους επικεφαλής των εταιριών με τις οποίες συνεργαζόμαστε και να διερυνούμε τον συμβουλευτικό μας ρόλο ως risk managers. Δώσαμε και δίνουμε μεγάλη έμφαση στις νέες επιτακτικές ανάγκες που προέκυψαν για παροχή ασφαλιστικών υπηρεσιών στο πλαίσιο της πανδημίας και οι οποίες, καλώς ή κακώς, δεν θα γίνουν λιγότερο απαραίτητες μετά το εμβόλιο. Για παράδειγμα, η ασφάλιση κινδύνων του κυβερνοχώρου, κλάδος στον οποίο είναι προσανατολισμένος και έχει διακριθεί ως «Cyber Broker of the Year 2020» o όμιλος Howden Broking Group, αποτελεί πλέον μια αδιαπραγμάτευτης αξίας κάλυψη, για όλες τις επιχειρήσεις, ανεξάρτητα από το μέγεθος και τη δραστηριότητά τους. Πρόκειται πραγματικά για την μοναδική σανίδα σωτηρίας σε επίπεδο άμεσης αντιμετώπισης, αλλά και μετακύλησης της μεγάλης οικονομικής ζημιάς που μπορεί να προκαλέσει σε έναν οργανισμό το κυβερνοέγκλημα. 

Ένας δεύτερος σημαντικός τομέας, στον οποίο είναι καθοριστικός ο ρόλος μας είναι οι Εξαγορές & Συγχωνεύσεις, όπου ως brokers παρέχουμε ένα πλήθος εργαλείων τόσο σε επίπεδο ασφαλιστικής κάλυψης όσο και σε επίπεδο Due Diligence, πάντα με στόχο την ταχύτερη και λιγοτερη επισφαλή – για όλες τις πλευρές – ολοκλήρωση της συναλλαγής. 

Σήμερα, με περισσότερους από 750 μεγάλους και πολύ μεγάλους εταιρικούς πελάτες, με σχεδόν 20 χρόνια εμπειρίας και πάνω από 90 εξειδικευμένους brokers και τεχνικούς, είμαστε δίπλα στο επιχειρείν με δυναμικές, καινοτόμες, αποτελεσματικές και κυρίως ανταγωνιστικές λύσεις. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή