Lidl Ελλάς: Επενδύσεις 350 εκατ. ευρώ έως το 2023

Lidl Ελλάς: Επενδύσεις 350 εκατ. ευρώ έως το 2023

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνολικές επενδύσεις 350 εκατ. ευρώ περιλαμβάνει το επενδυτικό σχέδιο της Lidl Ελλάς έως το 2023, με την εταιρεία να σκοπεύει να το υλοποιήσει στο έπακρο, παρά τις συνέπειες που είχε στην ελληνική οικονομία η πανδημία του κορωνοϊού. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του στόχου της εταιρείας για την ισχυροποίησή της στον κλάδο και την απόκτηση μεγαλύτερου μεριδίου αγοράς, η Lidl Ελλάς σκοπεύει να προσθέσει στο δίκτυό της τέσσερα νέα καταστήματα το 2021, πέντε το 2022 και άλλα πέντε το 2023. 

Παράλληλα, η εταιρεία βρίσκεται σε αναζήτηση κατάλληλου ακινήτου για τη δημιουργία νέου εφοδιαστικού κέντρου στην Αττική, το οποίο να υποστηρίξει το επενδυτικό της πλάνο και τις αυξημένες ανάγκες που θα προκύψουν από την επέκταση του δικτύου μελλοντικά.

Μέσα στο 2020, και καθώς η πανδημία του κορωνοϊού ανάγκασε και τον κλάδο των σούπερ μάρκετ να προσαρμοστεί άμεσα στις νέες καταναλωτικές συμπεριφορές και τις νέες απαιτήσεις της εποχής, η Lidl Ελλάς εφάρμοσε μια σειρά μέτρων για να ανταπεξέλθει στα νέα δεδομένα, τόσο της επιχειρησιακής καθημερινότητας όσο και στο πλαίσιο στήριξης των καταναλωτών και της κοινωνίας. 

Συγκεκριμένα, προχώρησε στη σύσταση ειδικής ομάδας Διαχείρισης Κρίσης, ενεργοποίησε διαδικασίες που είχαν σχεδιαστεί για τη μέγιστη ασφάλεια εργαζομένων και καταναλωτών, ακολουθώντας ταυτόχρονα όλα τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας και προχώρησε σε άμεση ψηφιοποίηση των διαδικασιών της.

Η εταιρεία επιβράβευσε την προσπάθεια των εργαζομένων της με επιπρόσθετες παροχές συνολικού ύψους 6 εκατ. ευρώ, οι οποίες δόθηκαν σε όλους, ανεξαρτήτως βαθμίδας. Επιπλέον, σε μια περίοδο που πολλές επιχειρήσεις κλείνουν ή λειτουργούν με μειωμένο προσωπικό, προχώρησε σε επιπλέον σε νέες προσλήψεις.

Στη μάχη κατά του Covid-19, η Lidl Ελλάς διέθεσε 100.000 ευρώ για την κάλυψη επειγόντων αναγκών του Εθνικού Συστήματος Υγείας της χώρας. Στήριξε τους Δήμους με αυξημένα ή περιοριστικά μέτρα, αλλά και πληθώρα ΜΚΟ προσφέροντας τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη πρώτης ανάγκης. Δώρισε 50.000 μάσκες στην Περιφέρεια Αττικής, 120.000 μάσκες στο υπουργείο Παιδείας για τις Πανελλαδικές εξετάσεις και σύγχρονο εξοπλισμό πληροφορικής στον Δήμο Λειψών και στο Σχολείο 18 Άνω για άμεση αξιοποίηση στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση μαθητών. Στήριξε τους πληγέντες στην Εύβοια συμβάλλοντας στην κάλυψη βασικών αναγκών 200 οικογενειών αλλά και τους πληγέντες από την κακοκαιρία «Ιανός» με προϊόντα αξίας 50.000 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή