Έχουμε μεγαλύτερη δύναμη από όση θέλουν να μας κάνουν να πιστέψουμε

Έχουμε μεγαλύτερη δύναμη από όση θέλουν να μας κάνουν να πιστέψουμε

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία από τις πτυχές της ανισότητας στην επαγγελματική ζωή των γυναικών είναι και το έμφυλο χάσμα στις αμοιβές, στις επενδύσεις και στη χρηματοδότηση. Πώς μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε;

Σε μακροοικονομικό επίπεδο, ο δείκτης πραγματικής ισότητας στην οικονομία είναι ο αριθμός ηγετικών θέσεων που κατέχουν γυναίκες. Και αυτό γιατί οι επιχειρήσεις που έχουν γυναίκες σε ηγετικούς ρόλους και θέσεις επιρροής είναι δεδομένο ότι θα διέπονται από αρχές ισότητας στη λειτουργία τους, είτε πρόκειται για αμοιβές στο προσωπικό τους είτε για επενδύσεις που στηρίζουν και χρηματοδοτήσεις που παρέχουν. Στην καθημερινή πρακτική, αυτό που αφορά κάθε γυναίκα είναι ότι έχουμε μεγαλύτερη δύναμη από όση θέλουν να μας κάνουν να πιστέψουμε για να μην επιτρέψουμε στην ανισότητα να γίνει εμπόδιο στην πορεία μας. 

Τι σας οδήγησε στη δουλειά που κάνετε σήμερα και τι σας κρατάει;

Η δυναμική του τραπεζικού κλάδου, η συνεχής εγρήγορση και υπευθυνότητα που απαιτεί και η συνεργασία με εξαιρετικούς επαγγελματίες και λαμπερά μυαλά καθιστούν την εμπειρία συναρπαστική. Σήμερα, ο ρόλος μου ως Chief Transformation Officer στην Alpha Bank αξιοποιεί όλα τα κομμάτια της εμπειρίας μου. 

Για ποιο επαγγελματικό σας επίτευγμα νιώθετε μεγαλύτερη υπερηφάνεια;

Για όλη την επαγγελματική μου διαδρομή: από την Deutsche Bank μέχρι την Credit Suisse και από το κλείσιμο ενός κύκλου στο Investment Banking μέχρι τον επαναπατρισμό μου στην Ελλάδα και τη μεγάλη τιμή και ευθύνη να υπηρετήσω ως διευθύνουσα σύμβουλος του ΤΧΣ. Και για την ενασχόλησή μου με το πρώτο πλήρως ψηφιακό τραπεζικό εγχείρημα στην Ελλάδα. Μπορεί να διακόπηκε πριν ολοκληρωθεί, όμως είμαι υπερήφανη και γιατί ωθήσαμε το τραπεζικό σύστημα σε επιτάχυνση της ψηφιοποίησής του και για την καταπληκτική ομάδα με την οποία δουλέψαμε και μάθαμε μαζί περισσότερα από όσα σε οποιονδήποτε άλλο «συμβατικό» σταθμό της καριέρας μας.

Ποια είναι η πιο χρήσιμη συμβουλή που έχετε λάβει για τη ζωή σας;

Μια συμβουλή που έχει σημαδέψει τον τρόπο που λειτουργώ αφορά την έννοια της εμπιστοσύνης. Ο περίφημος ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Τζορτζ Σουλτς είχε πει: «Όταν υπάρχει εμπιστοσύνη, καλά πράγματα συμβαίνουν. Όλα τα υπόλοιπα είναι λεπτομέρειες». Η εμπιστοσύνη είναι αυτό που έχουμε να εμπνεύσουμε όλες οι τράπεζες στους πελάτες μας και στην κοινωνία. Η εμπιστοσύνη είναι η θεμελιώδης αρχή πάνω στην οποία χτίζω τις σχέσεις με όσους συνεργάζομαι. Όταν οι συνεργάτες μου ξέρουν ότι έχουν την εμπιστοσύνη μου και εμπιστεύονται ο ένας τον άλλο, τότε είναι σίγουρο ότι θα δώσουν το καλύτερο που έχουν και τότε είναι σίγουρο ότι θα επιτύχω και εγώ στον ρόλο μου.

Chief Transformation Officer, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Alpha Bank. Το 2013 ανέλαβε διευθύνουσα σύμβουλος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και έπαιξε καθοριστικό ρόλο στον μετασχηματισμό, στην αναδιάρθρωση και στη σταθεροποίηση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή