Με συστηματική προσπάθεια και ευέλικτη νοοτροπία, όλα είναι εφικτά

Με συστηματική προσπάθεια και ευέλικτη νοοτροπία, όλα είναι εφικτά

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ποια είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που έχετε συναντήσει στην επαγγελματική σας ζωή; 

Ξεκίνησα την πορεία μου στα μέσα της δεκαετίας του ’90 και σήμερα, έχοντας περάσει από σημαντικές θέσεις σε διαφορετικούς τομείς, η πιο σπουδαία γνώση που έχω αποκομίσει είναι ότι με συστηματική προσπάθεια, ευέλικτη νοοτροπία και προσαρμογή, όλα είναι εφικτά. Αυτό συνιστά την πιο μεγάλη πρόκληση, που όμως αποτελεί και την πιο μεγάλη ανταμοιβή. 

Τι σας οδήγησε στη δουλειά που κάνετε σήμερα και τι σας κράτησε; 

Στις σπουδές μου επένδυσα στην επιστήμη της ψυχολογίας και στη συνέχεια ασχολήθηκα με την πολιτική. Και οι δύο αυτές εμπειρίες ήταν καθοριστικές για να αφοσιωθώ τελικά στην Επικοινωνία. Να μπορώ να «βλέπω» μέσα από τους ανθρώπους, να προσβλέπω και να προλαμβάνω εξελίξεις, αλλά να προτείνω και λύσεις. Σήμερα εργάζομαι σε μια εταιρεία που δεν εφησυχάζει και με αυτόν τον τρόπο ανταποκρίνεται και στη δική μου ανάγκη για συνεχή εξέλιξη. Αναπτύσσεται ραγδαία, φέρνει καινοτομία σε ό,τι κάνει και δημιουργεί αξία για τους ανθρώπους της, την κοινωνία, τη χώρα. Την ίδια στιγμή έχει και μια ισχυρή κουλτούρα που θέτει στο επίκεντρο τον σεβασμό, την ειλικρίνεια, την εμπιστοσύνη και την ανάδειξη των ταλέντων.  

Πώς θα μεγαλώσουμε τα νέα κορίτσια ώστε να διεκδικούν πιο αποτελεσματικά την επαγγελματική και οικονομική τους ανεξαρτησία; 

Η δική μου μητέρα, σε δύσκολες εποχές, έπρεπε να διοικήσει, στην επαρχία, μαζί με τον πατέρα μου, μια επιχείρηση και να μεγαλώσει τις κόρες της. Αυτό που μας δίδαξε είναι ότι ζούμε σε έναν κόσμο με άπειρες δυνατότητες. Το θέμα είναι πώς εμείς οι ίδιοι θα τις αξιοποιήσουμε και τι θα κάνουμε για να μετατραπούν οι δυνατότητες σε ευκαιρίες. Αυτό προσπαθώ να μεταδώσω και στην κόρη μου. Πρέπει πρωτίστως να μεγαλώνουμε καλούς ανθρώπους, με αυτοπεποίθηση, θέληση και πίστη στις προοπτικές τους. Να θέτουμε γερές ρίζες, αλλά να δίνουμε και φτερά, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για μια γεμάτη και επιτυχημένη ζωή.  

Ποιες πρακτικές επιστρατεύετε σε περιόδους κρίσης όπως αυτή; 

Οι εμπειρίες είναι σημαντικό εφόδιο για να ανταποκριθεί κάποιος σε κάθε κατάσταση. Η ενσυναίσθηση και η αυτογνωσία, που μπορεί να ακούγονται τετριμμένες, αποτελούν σημαντικά εργαλεία για να μπορούμε να ανταποκριθούμε σε κάθε συνθήκη. Και βέβαια, είναι η βάση για να δημιουργήσεις ομάδες που μπορούν να δουλέψουν μαζί σου για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Η ανάπτυξη των ανθρώπων αποτελεί προτεραιότητα για μένα, είτε προσωπική, ώστε να εξελιχθώ και η ίδια, είτε για να βοηθήσω την ομάδα μου να πάει παραπέρα και μαζί να φέρουμε αποτελέσματα.

Γενική διευθύντρια Επικοινωνίας και Στρατηγικής Marketing της MYTILINEOS. Πτυχιούχος Ψυχολογίας, με MSc στη Συμβουλευτική Ψυχολογία και MBA στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Έχει διατελέσει μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Είναι παντρεμένη και έχει μία κόρη. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή