Η ενσυναίσθηση και η υπομονή είναι σημαντικά assets για έναν ηγέτη

Η ενσυναίσθηση και η υπομονή είναι σημαντικά assets για έναν ηγέτη

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γιατί στην Ελλάδα είμαστε ακόμα πίσω στην εκπροσώπηση των γυναικών σε θέσεις ευθύνης;

Για να διακριθεί κάποιος στον τομέα του, όποιος κι αν είναι, η «συνταγή» είναι επιμονή και σκληρή δουλειά. Ειδικότερα για τις γυναίκες χρειάζεται περισσότερη τόλμη και εμπιστοσύνη στον εαυτό μας. Δεν αρκεί μόνο η ατομική προσπάθεια, όμως. Πρέπει να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον ίσων ευκαιριών, στο οποίο θα αποκλείονται τα στερεότυπα και οι προκαταλήψεις και θα παρέχεται στους εργαζομένους η ευελιξία που χρειάζονται για να εξισορροπούν την επαγγελματική με την οικογενειακή τους ζωή. Είμαι περήφανη διότι στην Allianz Ελλάδας έχουμε ήδη κάνει ισχυρά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση. 

Συχνά χαρακτηρίζουμε τις γυναίκες ηγέτιδες ως πολύ ανταγωνιστικές ή και αυταρχικές. Γιατί;

Τέτοιου είδους χαρακτηρισμοί με βρίσκουν ριζικά αντίθετη. Ο επαγγελματικός στίβος στη χώρα μας είναι σε πολλούς τομείς ιδιαίτερα ανδροκρατούμενος και ως γυναίκες χρειάζεται συχνά να καταβάλουμε ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια για να διακριθούμε. Παρ’ όλα αυτά, τα ίδια χαρακτηριστικά που αναδεικνύουν έναν άνδρα ηγέτη σε μια γυναίκα μπορεί να παρερμηνευθούν και να οδηγήσουν σε λανθασμένους χαρακτηρισμούς. Από την άλλη, χαρακτηριστικά που συναντάμε συχνότερα σε γυναίκες είναι και στοιχεία που χρειάζεται να αναπτύξουμε για να πετύχουμε: η ενσυναίσθηση και η υπομονή είναι σημαντικά assets για έναν ηγέτη, ανεξαρτήτως φύλου.

Τι σας βοηθά να «συμφιλιώνετε» την επαγγελματική με την ιδιωτική σας ζωή; 

Οι ευέλικτοι τρόποι εργασίας που έχουμε σήμερα στη διάθεσή μας διευκολύνουν σημαντικά να πετύχουμε την ισορροπία. Επιπλέον, έχω μάθει να εκτιμώ και να αξιοποιώ κάθε λεπτό που αφιερώνω στους ανθρώπους μου ή και στον εαυτό μου. Παράλληλα, μια πλούσια επαγγελματική πορεία με τις επιτυχίες αλλά και τις δυσκολίες, τις προκλήσεις και τις αποτυχίες που μπορεί να έχει, αποτελεί πρώτης τάξεως ευκαιρία να μεταδώσω σημαντικά διδάγματα και αξίες στα παιδιά μου.

Ποιες πρακτικές επιστρατεύετε σε περιόδους κρίσης όπως αυτή;

Αξιοποιώ στο έπακρο τα εργαλεία τεχνολογίας που διαθέτουμε, ώστε να ενημερώνομαι και να επικοινωνώ με τους συνεργάτες μου και τα αγαπημένα μου πρόσωπα, να παραμένω συνδεδεμένη μαζί τους. Όσο εργάζομαι από το σπίτι, προσπαθώ να διαχωρίζω την επαγγελματική από την ιδιωτική ζωή. Ο χρόνος που αφιερώνω στον εαυτό μου αλλά και ο χρόνος με την οικογένεια και τους αγαπημένους μου με κάνουν να ισορροπώ, ώστε να διατηρώ καθαρό μυαλό και γεμάτη καρδιά για να αντιμετωπίζω τις νέες προκλήσεις. Τέλος, ακολουθώ πιστά τις οδηγίες των αρχών με στόχο την προάσπιση της υγείας των ανθρώπων μας στην Allianz και προετοιμάζομαι με αισιοδοξία για την επόμενη μέρα.

Διευθύνουσα σύμβουλος της Allianz για Ελλάδα και Κύπρο. Πρόεδρος της Επιτροπής Ανθρώπινου Δυναμικού της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδας. Μέλος του ΔΣ του Ελληvoγερμαvικoύ Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου και του Γενικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Επιχειρήσεων & Βιομηχανιών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή