Το να καταφέρνεις να ανταποκριθείς σε παράλληλους ρόλους σού δίνει δύναμη

Το να καταφέρνεις να ανταποκριθείς σε παράλληλους ρόλους σού δίνει δύναμη

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για ποιο επαγγελματικό σας επίτευγμα νιώθετε μεγαλύτερη υπερηφάνεια;
Μια πολύ απαιτητική περίοδος είναι όταν καλείσαι να αντεπεξέλθεις σε πολύπλοκα εργασιακά καθήκοντα, που απαιτούν πολλές ώρες δουλειάς, παράλληλα με σπουδές, οικογενειακές υποχρεώσεις και την ανατροφή ενός νεογέννητου. 

Το γεγονός ότι καταφέρνεις τελικά να ανταποκριθείς σε όλους αυτούς τους παράλληλους ρόλους δημιουργεί συναισθήματα υπερηφάνειας και σου δίνει δύναμη για οποιαδήποτε νέα πρόκληση! Φυσικά, η υποστήριξη της οικογένειας και του φιλικού περιβάλλοντος είναι αναγκαία και δημιουργεί ισχυρούς δεσμούς για το μέλλον. 

Ποια ήταν για εσάς η μεγαλύτερη πρόκληση όταν μεταβήκατε για πρώτη φορά σε μια ηγετική θέση; 
Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, η πορεία της Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς Α.Ε. έχει καταγράψει σημαντικές επιτυχίες και διακρίσεις. Οι επιτυχίες αυτές είναι αποτέλεσμα μεγάλων αλλαγών που είναι απαραίτητες για να μπορέσει η εταιρεία να ανταποκριθεί στις προκλήσεις της παγκόσμιας οικονομίας και του ανταγωνισμού. Σε έναν τόσο μεγάλο οργανισμό που αλλάζει δυναμικά, είναι πρόκληση το να συστρατευθούν άνθρωποι διαφορετικών χαρακτήρων και νοοτροπιών για την επίτευξη του κοινού σκοπού. Απαιτείται δέσμευση, αποφασιστικότητα, θάρρος και ευελιξία, καθώς πρόκειται για μια διαρκή προσπάθεια, μέσα από την οποία όλοι μαθαίνουμε, προσαρμοζόμαστε και βελτιωνόμαστε. 

Ποια είναι η πιο χρήσιμη συμβουλή που έχετε λάβει για τη ζωή σας;
«Έχοντας ανεπτυγμένο το αίσθημα του δικαίου, να οδεύεις με υπομονή, επιμονή και πίστη προς τον στόχο σου». Αυτές είναι αξίες που χρησιμεύουν σε κάθε φάση του βίου σου, εργασιακού ή μη. Αξίες που αποκτούν ακόμα μεγαλύτερη σημασία όταν μπορείς να τις μεταδώσεις στους συναδέλφους σου και στην οικογένειά σου. 

Ποια είναι τα στερεότυπα και οι προκαταλήψεις με τα οποία έρχονται, ακόμα και σήμερα, αντιμέτωπες οι γυναίκες στον χώρο της εργασίας;
Παρά την κατακτημένη νομική ισότητα ανάμεσα στα δύο φύλα, παρατηρείται μειωμένη παρουσία των γυναικών, κυρίως σε διευθυντικές θέσεις. Βασικότερη αιτία γι’ αυτό είναι ότι η πιθανή απουσία μιας γυναίκας λόγω εγκυμοσύνης ή ανατροφής τέκνων θεωρείται «κίνδυνος». Πρέπει, λοιπόν, να λαμβάνεται σοβαρά υπ’ όψιν η ιδιαίτερη φύση της γυναίκας και η στοχευμένη προστασία που χρειάζεται, λόγω της μητρότητας, η οποία δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως πρόβλημα στην επαγγελματική ανέλιξη, αλλά να υποστηριχθεί έμπρακτα με κρατική μέριμνα. Η ΟΛΠ Α.Ε. φροντίζει για την εξάλειψη αυτών των αντιλήψεων, αναθέτοντας μεγάλο ποσοστό των διευθυντικών θέσεων και των θέσεων ευθύνης σε γυναίκες.  

Chief Deputy Manager της ΟΛΠ Α.Ε. από το 2019. Απόφοιτος του London College of Management και του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. Προσλήφθηκε στο τμήμα Ανθρώπινων Πόρων της ΟΛΠ Α.Ε. τον Μάιο του 2018 ως Head of Payroll Sector. Πριν ενταχθεί στην ομάδα της ΟΛΠ Α.Ε., εργάστηκε για 17 χρόνια στην PwC.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή