Οι επιτυχίες στη ζωή βρίσκονται στις ανθρώπινες σχέσεις

Οι επιτυχίες στη ζωή βρίσκονται στις ανθρώπινες σχέσεις

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ποιες πρακτικές επιστρατεύετε σε περιόδους κρίσης όπως αυτή που διανύουμε;
Τον τελευταίο χρόνο δοκιμαστήκαμε σε συλλογικό αλλά και προσωπικό επίπεδο. Είδαμε, όμως, ότι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε πολλά. Μπορούμε να αντεπεξέλθουμε και να βγούμε πιο δυνατοί. Η επαγγελματική και προσωπική μας πορεία δεν είναι δρόμος στρωμένος με ροδοπέταλα. Είναι, όμως, δρόμος γεμάτος εμπειρίες, επιτεύγματα, δυσκολίες και χαρές. Υπάρχουν δύο τρόποι να διανύσεις τον δρόμο της ζωής σου: να βλέπεις προβλήματα και εμπόδια ή ευκαιρίες για να μάθεις και να εξελιχθείς. Προσωπικά, επιλέγω το δεύτερο.
 
Τι σημαίνει για εσάς «συμφιλίωση επαγγελματικής και ιδιωτικής ζωής»; 
Για μένα «συμφιλίωση» είναι η ικανότητα να ισορροπείς ανάμεσα στην προσωπική και την επαγγελματική ζωή. Είναι το να είμαι δίπλα στην ομάδα μου, να γιορτάζουμε μαζί τις επιτυχίες και να ξεπερνάμε τις δυσκολίες. Το να είμαι παρούσα στην οικογένειά μου στις σημαντικές μας στιγμές, να προσφέρω με την καρδιά μου όταν με έχουν ανάγκη, να ζούμε συνειδητά κάθε στιγμή και να στηρίζουμε ο ένας τον άλλο. Αυτή η ισορροπία δεν έρχεται με έναν μαγικό τρόπο ούτε είναι ίδια για όλους. Είναι, όμως, σίγουρα μια καθημερινή πρόκληση, εξέλιξη, ωρίμανση.

Μπορούν σε μια οικογένεια δύο ενήλικες να κάνουν πραγματικότητα τα επαγγελματικά τους όνειρα και να φροντίζουν αποτελεσματικά τα παιδιά τους; 
Πιστεύω ότι μπορούμε να τα συνδυάσουμε και να δημιουργήσουμε υγιή και θετικά πρότυπα με αυτό. Σίγουρα, όμως, όχι πάντα εύκολα και πολλές φορές με μεγάλη δόση ανασφάλειας. Όμως μπορούμε! Αυτό για μένα είναι στάση ζωής. Αρκεί να τα κάνουμε με αγάπη και φροντίδα. Και τη στιγμή που κάνουμε το καθετί, να είμαστε εκεί.

Πώς θα αρχίσουν οι άνδρες να αναλαμβάνουν περισσότερες ευθύνες φροντίδας;
Σε συνέντευξή της το 2001, η Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ είπε ότι «οι γυναίκες θα έχουν επιτύχει πραγματική ισότητα όταν οι άνδρες μοιράζονται την ευθύνη της ανατροφής της επόμενης γενιάς». Είκοσι χρόνια μετά, αυτή η φράση εξακολουθεί να είναι η απάντηση στο ποια είναι η αρχή για την ισότητα. Γιατί η ισότητα αρχίζει μέσα στο σπίτι, σε ατομικό και οικογενειακό επίπεδο, για να μπορέσει να αναχθεί στο κοινωνικό. 

Για ποιο επίτευγμα της επαγγελματικής σας ζωής νιώθετε μεγαλύτερη υπερηφάνεια;
Για μένα οι επιτυχίες στη ζωή βρίσκονται στις ανθρώπινες σχέσεις. Είναι στις στιγμές εκείνες που ένιωσες ότι με κάποιον τρόπο έχεις επηρεάσει θετικά τις ζωές των γύρω σου. Όταν τους βλέπεις να αναπτύσσονται, να εξελίσσονται ως άνθρωποι αλλά και ως επαγγελματίες, να κυνηγούν τα όνειρά τους. 

Αντιπρόεδρος Marketing και Στρατηγικής, υπεύθυνη Ηλεκτρονικού Εμπορίου, ΑΒ Βασιλόπουλος. Μέλος ΕΑΣΕ, Επιτροπής Γυναικών στις Επιχειρήσεις και Επιτροπής Κυκλικής Οικονομίας του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή