Η μοναδική τύχη που μπορεί να έχει ένας άνθρωπος είναι η υγεία

Η μοναδική τύχη που μπορεί να έχει ένας άνθρωπος είναι η υγεία

2' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για ποιο επαγγελματικό σας επίτευγμα νιώθετε μεγαλύτερη υπερηφάνεια;
Αν έπρεπε να επιλέξω κάτι που με κάνει πολύ υπερήφανη, θα έλεγα ότι είναι η εμπιστοσύνη που τα προϊόντα της εταιρείας έχουν κερδίσει στα μάτια του πλέον δύσκολου και απαιτητικού κοινού – αυτό των μαμάδων. Το γεγονός ότι οι μαμάδες σε 70 χώρες σε όλο τον κόσμο προτιμούν τα προϊόντα μας για την οικογένειά τους μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε την περαιτέρω ανάπτυξη της μάρκας μας, τόσο στην ελληνική αγορά όσο και σε νέες αγορές σε όλο τον κόσμο.

Λέγεται καμιά φορά ότι οι γυναίκες είναι καλύτερες στις θέσεις ευθύνης επειδή έχουν μεγαλύτερη ενσυναίσθηση. Πιστεύετε ότι ισχύει αυτό;
Στη Septona έχουμε μάθει να μην επηρεαζόμαστε από τα στερεότυπα «γυναίκες – άνδρες». Το μόνο για το οποίο κρινόμαστε είναι οι ικανότητές μας και τα αποτελέσματα που φέρνουμε. Αυτή η κουλτούρα έχει δημιουργήσει ένα ιδιαίτερα ασφαλές εργασιακό περιβάλλον, με σεβασμό στα δικαιώματα όλων. Και είμαστε πολύ χαρούμενοι που σήμερα πάνω από το 50% του συνολικού δυναμικού μας είναι γυναίκες και που το 46% των θέσεων ευθύνης στην εταιρεία καλύπτονται από γυναίκες. 

Είμαστε μια εταιρεία που προσφέρει ίσες ευκαιρίες απασχόλησης και επαγγελματικής ανάπτυξης, ανεξάρτητα από το φύλο, την οικογενειακή κατάσταση ή την εθνικότητα, και η επιτυχία μας βασίζεται στους ανθρώπους μας και στην κουλτούρα που έχουμε, να θέλουμε να αποτελούμε εργοδότη υψηλής προτίμησης. 

Τι σημαίνει για εσάς «συμφιλίωση επαγγελματικής και ιδιωτικής ζωής»; 
Η μητέρα μου εργαζόταν από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Ως παιδί, είχα εγώ τα παράπονά μου και εκείνη τους προβληματισμούς της. Πέρασαν χρόνια και έπρεπε να κάνω δικά μου παιδιά για να καταλάβω πόσο δύσκολο της ήταν να ισορροπήσει μεταξύ καριέρας και οικογένειας και να είναι «καλή» και στα δύο. Πιστεύω ότι όλες οι γυναίκες το καταλαβαίνουν αυτό. Ο αγώνας είναι καθημερινός και στα δύο στρατόπεδα. 

Παρ’ όλα αυτά, όταν καταφέρνεις μέσω της δουλειάς σου να προσφέρεις στο κοινωνικό σύνολο, όταν δημιουργείς και παράγεις έργο, νιώθεις σίγουρη για τον εαυτό σου και, κατά τη γνώμη μου, αυτό θέλεις να βλέπουν και να έχουν ως πρότυπο και τα παιδιά σου.  

Ποια είναι η πιο χρήσιμη συμβουλή που έχετε λάβει για τη ζωή σας;
Τόσο η αδελφή μου η Βάσω, που είναι αντιπρόεδρος της εταιρείας, όσο και εγώ, έχουμε πάντα στο μυαλό μας το πρώτο μάθημα που μας δίδαξαν οι γονείς μας όταν μπήκαμε στην επιχείρηση: «Στη ζωή, η μοναδική τύχη που μπορεί να έχει ένας άνθρωπος είναι η υγεία. Όλα τα υπόλοιπα, με επιμονή, προσπάθεια και σκληρή δουλειά, είναι στα χέρια μας». 

Πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος Septona από το 2018. Έχει Bachelor Degree στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και ξεκίνησε την επαγγελματική της πορεία το 1997, από το Τμήμα Εξαγωγών. Μιλάει αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά και ισπανικά. Είναι παντρεμένη και μητέρα τριών παιδιών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή