Τίποτα δεν εμπνέει τους ανθρώπους περισσότερο από την αυθεντικότητα

Τίποτα δεν εμπνέει τους ανθρώπους περισσότερο από την αυθεντικότητα

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για ποιο επαγγελματικό σας επίτευγμα νιώθετε μεγαλύτερη υπερηφάνεια;
Μετά από μια μακρόχρονη πορεία στη Henkel, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, σε διάφορους ρόλους, η μεγαλύτερη ικανοποίηση και αναγνώριση για μένα ήταν η ανάληψη των καθηκόντων μου ως γενικής διευθύντριας Ελλάδος και Κύπρου και μέλους του Board of Directors. Έχω τη χαρά και την τιμή να κατέχω αυτή τη θέση ως η πρώτη Ελληνίδα και γυναίκα manager στην ιστορία της εταιρείας στην Ελλάδα. 

Πώς αντιμετωπίζετε τη συμπεριφορά κάποιου ή κάποιας που στέκεται με προκατάληψη απέναντί σας; 
Βήμα πρώτο είναι να παραμείνεις αποστασιοποιημένη και να μην επηρεαστείς. Αντιμετωπίζοντας έναν άνθρωπο ή μια κατάσταση με εμπιστοσύνη στη δύναμη και στις ικανότητές σου, με στοιχειοθετημένη επιχειρηματολογία αλλά και θετική στάση, μπορείς να αδρανοποιήσεις –αν όχι να αναστρέψεις– τις προκαταλήψεις και να επιτύχεις απέναντι στην εκάστοτε πρόκληση.  

Πώς μπορούμε να μεγαλώσουμε μια γενιά με λιγότερα στερεότυπα και προκαταλήψεις;
Μια τέτοια καταλυτική εξέλιξη χρειάζεται ολιστική μεταμόρφωση και αλλαγή κουλτούρας και νοοτροπίας της κοινωνίας, σε όλα τα επίπεδα διαμόρφωσης στερεοτύπων. Θα πρέπει να ξεκινήσουμε από την οικογένεια, καθώς μεγαλώνουμε δυστυχώς με στερεότυπα, από την εκπαίδευση, καθώς μορφωνόμαστε με στερεότυπα, και σίγουρα από τον τομέα εργασίας, όπου μια κοινή γνωστική κουλτούρα και ένα σύστημα αξιολόγησης που θα βασίζεται αποκλειστικά στις επιδόσεις και στις ικανότητες του ατόμου μπορούν να εξαλείψουν τα στερεότυπα και τις προκαταλήψεις. 

Τι χρειάζεται να κάνει ένας ηγέτης ή μια ηγέτιδα για να χτίσει ομάδες στις οποίες όλα τα μέλη νιώθουν ότι ανήκουν και έχουν φωνή;
Για να χτίσει κανείς μια ενωμένη, δυνατή ομάδα με την κουλτούρα του νικητή χρειάζεται κατ’ αρχάς ο ηγέτης ή η ηγέτιδα: α. να ακούει και να συλλέγει feedback και απόψεις από τα μέλη της ομάδας του και να θέσει ένα βραχυ/μεσοπρόθεσμο σχέδιο δράσης επ’ αυτού, β. να έχει και να μοιραστεί ένα όραμα, έναν σκοπό που θα εμπνεύσει τους ανθρώπους να το ακολουθήσουν, και γ. να μοιράζεται με την ομάδα με διαφάνεια και σε τακτικές χρονικές στιγμές τα βήματα, τις επιδόσεις και τα κοινά θέματα, τα επιτεύγματα και τις προκλήσεις.   

Ποια είναι η πιο χρήσιμη συμβουλή που έχετε λάβει για τη ζωή σας;
Νομίζω η πιο σημαντική συμβουλή, την οποία θεωρώ οδηγό και κινητήριο δύναμη, είναι να είμαι αυθεντική και ακέραιη με τον εαυτό μου και τους άλλους, γιατί τίποτα δεν εμπνέει τους ανθρώπους περισσότερο από την αυθεντικότητα και την αλήθεια. 

General manager Laundry & Home Care της Henkel για Ελλάδα και Κύπρο. Mέλος του BoD της Henkel Hellas, Diversity Role Model και Sustainability Ambassador. Κατέχει τίτλους σπουδών BSc του ΕΚΠΑ και MSc του Ludwig-Maximilians Universität München σε Business Administration & Management.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή