Σαράντα χρόνια στην αιχμή της τεχνολογίας

Σαράντα χρόνια στην αιχμή της τεχνολογίας

2' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τότε, το 1981, όταν οι πρώτοι προσωπικοί υπολογιστές εμφανίστηκαν στη διεθνή αγορά και αργότερα θα αποτελούσαν την έκφραση της τεχνολογικής πρωτοπορίας, εκείνη τη χρονιά οι ιδρυτές της Info-Quest ξεκίνησαν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα και έβαζαν τα θεμέλια μιας πορείας που άφησε το αποτύπωμά της στην ελληνική αγορά της τεχνολογίας.

Σαράντα χρόνια μετά, η Info-Quest έχει εξελιχθεί σε έναν όμιλο εταιρειών στον χώρο της τεχνολογίας, τον Όμιλο Quest, με εταιρείες όπως η Uni Systems, που εκτελεί μεγάλα έργα πληροφορικής στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η iSquare, που εισάγει το οικοσύστημα της Apple στην Ελλάδα και την Κύπρο, η Info Quest Technologies, που πρωταγωνιστεί στη διανομή προϊόντων και υπηρεσιών ICT, Mobility και Cloud, η Cardlink, που ηγείται στις ηλεκτρονικές συναλλαγές, το you.gr στο ηλεκτρονικό εμπόριο.

Και αυτός είναι ο κύκλος της τεχνολογίας μόνο. Γιατί παράλληλα ο Όμιλος Quest δραστηριοποιείται στις Ανανεώ σιμες Πηγές Ενέργειας με την Quest Energy και στις Ταχυμεταφορές με την ACS courier.

Τα ορόσημα του Ομίλου Quest

● Τη δεκαετία του 1980, ξεκινάει η ανοδική πορεία της πρωτοπόρου Info-Quest στην ελληνική αγορά πληροφορικής, που έμελλε να γράψει μια μοναδική ιστορία τις επόμενες δεκαετίες στον χώρο της τεχνολογίας.
● Τη δεκαετία του 1990, αναπτύχθηκε στο πεδίο των τηλεπικοινωνίων και ειδικά της κινητής τηλεφωνίας και του Internet, με εταιρείες που άφησαν αποτύπωμα στην αγορά.
● Το 1999 αποκτά την ACS, που θα εξελιχθεί στην πιο σύγχρονη εταιρεία ταχυμεταφορών, υλοποιώντας διαρκείς επενδύσεις. Παράλληλα εγκαινιάζεται το questonline.gr, η πρώτη Business to Business εφαρμογή e-commerce στη χώρα.
● Το 2002 δημιουργείται η Q-Telecom, που έκανε την ανατροπή στο σκηνικό της κινητής τηλεφωνίας ως 4ος πάροχος, με υπηρεσίες κινητής, σταθερής τηλεφωνίας και ίντερνετ συγχρόνως στην Ελλάδα.
● Το 2006 ξεκινά το you.gr, με ραγδαία ανάπτυξη σήμερα στον τομέα του ηλεκτρονικού εμπορίου, ενώ επεκτείνεται και στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, ένα στοίχημα για τη χώρα και τον πλανήτη.
● Το 2007 δημιουργείται η νέα Uni Systems, μια ένωση τριών επιχειρηματικών μονάδων στον τομέα των ολοκληρωμένων λύσεων πληροφορικής, η οποία ξεκινά το μακρύ της ταξίδι για την κατάκτηση των ευρωπαϊκών αγορών.
● Το 2009 αναλαμβάνει η iSquare την εκπροσώπηση των προϊόντων της Apple σε Ελλάδα και Κύπρο.
● Το 2013 γίνεται μέλος του Ομίλου η Cardlink, η καινοτόμα εταιρεία ηλεκτρονικών συναλλαγών.
● Το 2015 δημιουργείται η πλατφόρμα Quest on Cloud για τη διάθεση των πρώτων υπηρεσιών cloud στην ελληνική αγορά.
● Το 2016 αναλαμβάνει την εκπροσώπηση των πρωτοποριακών Smartphone & Internet of Things, έξυπνων συσκευών της Xiaomi.

Σήμερα, η σταθερή πρωτοπορία της εταιρείας επιβεβαιώνεται και στην εποχή μας, όπου η ψηφιακή τεχνολογία αναμένεται να αποτελέσει περισσότερο από ποτέ τον καταλύτη αλλαγών. Οι εφαρμογές της Τεχνητής Νοημοσύνης διευρύνονται. Η 4η Βιομηχανική Επανάσταση γίνεται αισθητή στην καθημερινή ζωή και οι εταιρείες του Ομίλου Quest ανταποκρίνονται και πάλι δυναμικά στη νέα εποχή.

Φιλοσοφία και άνθρωποι

Ο Όμιλος Quest αποτελεί τον μακροβιότερο επιχειρηματικό οργανισμό στον χώρο της τεχνολογίας. Με 40 χρόνια παρουσίας αλλά και διαρκή ανάπτυξη, ο Όμιλος είναι πάντα μπροστά στις τεχνολογικές εξελίξεις. Το «μυστικό» του είναι απλό: στηρίζεται στην αφοσίωση, στην αποφασιστικότητα και στην εξειδίκευση του ανθρώπινου δυναμικού του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή