Τα «Μονοπάτια Σταδιοδρομίας» επανέρχονται διαδικτυακά

Τα «Μονοπάτια Σταδιοδρομίας» επανέρχονται διαδικτυακά

Εγγραφείτε και παρακολουθήστε τα δωρεάν.

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα «Μονοπάτια Σταδιοδρομίας», μετά τη μεγάλη επιτυχία της πρώτης διοργάνωσης τον περασμένο Φεβρουάριο, επιστρέφουν δυναμικά για να βοηθήσουν, αυτή τη φορά, όχι μόνο φοιτητές και αποφοίτους πανεπιστημίων, αλλά και τους μαθητές λυκείου οι οποίοι καλούνται σε μερικές μέρες να συμπληρώσουν το μηχανογραφικό τους. Οι γονείς τους είναι και αυτοί ευπρόσδεκτοι να το παρακολουθήσουν. 

Θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 16 και το Σάββατο 17 Ιουλίου διαδικτυακά με τη συμμετοχή 120+ εισηγητών σε 18 πάνελ. 

Απευθύνεται σε νέους και νέες οι οποίοι ενδιαφέρονται να μάθουν ποιες επιλογές καριέρας (τα «Μονοπάτια» του τίτλου) προσφέρουν 17 πολύ σημαντικά και δημοφιλή τμήματα πανεπιστημιακών σχολών:

1) στατιστικής 2) μαθηματικό 3) marketing 4) ηλεκτρολόγων μηχανικών 5) μηχανολόγων μηχανικών 6) χημικών μηχανικών 7) χημείας 8) φαρμακευτικής 9) πληροφορικής 10) χρηματοοικονομικής 11) ναυτιλιακών σπουδών 12) διοίκησης επιχειρήσεων 13) γεωπονικών σπουδών 14) νομικής 15) ανθρωπιστικών επιστημών 16) πολιτικών και κοινωνικών επιστημών 17) φυσικής 

Για κάθε τμήμα, θα οργανωθεί ένα πάνελ που θα στελεχωθεί από καθηγητές πανεπιστημίου και 6-7 επιτυχημένα ανώτατα στελέχη επιχειρήσεων τα οποία, πέραν από τα μονοπάτια σταδιοδρομίας που θα αναπτύξουν, θα μιλήσουν και για το δικό τους «μονοπάτι», από τις σπουδές τους μέχρι σήμερα.

Ο καθηγητής Ιορδάνης Λαδόπουλος, εμπνευστής των Μονοπατιών Σταδιοδρομίας αναλύει τη σημασία της εκδήλωσης:

«Τη σημερινή εποχή, τα πάντα αλλάζουν ραγδαία, κυρίως λόγω της έξαλλης εξέλιξης της τεχνολογίας. Η διαπίστωση αυτή ισχύει και για τα επαγγέλματα που προσφέρουν ευκαιρίες καριέρας και ανέλιξης. Αν γυρίσουμε μόλις δέκα χρόνια πριν, άλλες θέσεις εργασίας ήταν ελκυστικές τότε και άλλες είναι σήμερα. Για παράδειγμα, πόσοι νέοι και οι γονείς τους γνωρίζουν τι κάνει ένας Data Scientist και πόσο περιζήτητος είναι ο ρόλος αυτός από τις επιχειρήσεις σήμερα;».

Τα Μονοπάτια Σταδιοδρομίας έρχονται να βάλουν το λιθαράκι τους στην ενημέρωση των νέων όσων αφορά τον επαγγελματικό τους προσανατολισμό.

Την πρώτη φορά διοργανώσαμε την εκδήλωση έχοντας μόνο τους φοιτητές και αποφοίτους πανεπιστημίων ως κοινό-στόχο. Διαπιστώσαμε, όμως, ότι το παρακολούθησαν και μαθητές λυκείου καθώς και οι γονείς τους οι οποίοι μας έγραψαν εξαιρετικά θετικά σχόλια.

Το γεγονός αυτό αποτέλεσε το έναυσμα να διοργανώσουμε εκ νέου τα Μονοπάτια Σταδιοδρομίας μόλις πέντε μήνες μετά ώστε να βοηθήσουμε και τους υποψήφιους φοιτητές που ετοιμάζονται αυτό τον καιρό να συμπληρώσουν το μηχανογραφικό τους.»

Η συμμετοχή στα Μονοπάτια Σταδιοδρομίας είναι δωρεάν και μπορείτε να κάνετε εγγραφή εδώ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή