“Small Places Big Dreams”

Τα Μεγάλα ‘Ονειρα της Ελλάδας είναι γένους θηλυκού.

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένα ταξίδι πολυποίκιλο, πολύχρωμο, περιπετειώδες με στόχο την κοινωνικο-οικονομική ενδυνάμωση των γυναικών, ξεκίνησε 8 χρόνια πριν, όταν η Ελληνίδα Elpida έφτιαξε την Mexoxo με την παρότρυνση του Νομπελίστα Ειρήνης, Μοχαμεντ Γιουνους.

6000 γυναίκες από 16 χώρες βρέθηκαν όλα αυτά τα χρόνια στην αγκαλιά της Mexoxo που με δέσμευση, αφοσίωση και αξιοπιστία τις εκπαίδευσε, τις ενδυνάμωσε και τους άνοιξε την πόρτα σε ευκαιρίες που αξιολογούνται στο 1 εκατομμύριο δολάρια.

Η Elpida πίστεψε ότι η επιτυχία βασίζεται στην συλλογικότητα και με αυτοπεποίθηση προσκάλεσε μαζί της στο ταξίδι αυτό ακαδημαϊκούς φορείς, την κοινωνία των πολιτών, πολυεθνικές εταιρείες καθώς και κυβερνητικούς φορείς και έτσι δημιούργησε έναν άρρηκτο κύκλο αλλαγής.

Σήμερα σε μια Ελλάδα που μετά την πανδημία πολλοί νέοι άνθρωποι προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα καλύτερο μέλλον, έχουμε μια Elpida που επικεντρώνεται στην στήριξη γυναικών στον τουρισμό, ένα ζωτικό χώρο για την ευημερία της μικρής γεωγραφικά αλλά μεγάλη σε όνειρα χώρα μας. Την Ελλάδας, για την οποία ο τουρισμός αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους πυλώνες της εθνικής της οικονομίας.

Η Ελλάδα από μόνη της είναι ιδέα και έχει υπάρξει έμπνευση για πολλούς! Και οι δικοί της κάτοικοι όμως, που την αγαπούν, γεννούν ιδέες και θέλουν να διαπρέψουν, να πετύχουν, να καινοτομήσουν, να κάνουν τη μεγάλη διαφορά. Και φυσικά να φιλοξενήσουν! Στην ελληνική μυθολογία γεννήθηκε ο πρωταγωνιστής ξένιος Δίας, θεός της φιλοξενίας! Η φιλοξενία μαζί με το φιλότιμο, είναι οι λέξεις που μοναδικά βρίσκεις σε χωριά, νησιά και γωνιές της απίστευτα ξεχωριστής Ελλάδας. Ο χώρος της φιλοξενίας, σύγχρονα τουρισμός, έχει “χώρο” για όλους, σε επίπεδο εξέλιξης, ανάπτυξης και συνεχόμενης εκπαίδευσης. Και κάθε ευκαιρία συμβάλει θετικά στην ανάδειξη του. Το «Μεράκι» για την βελτίωση της εικόνας του τουρισμού, είναι αυτό που θα συνεισφέρει στην εκπλήρωση των προσδοκιών και της καρποφορίας της καθημερινής ενασχόλησης μαζί του.

Ένα νέο ταξίδι λοιπόν ξεκίνησε μαζί με το Υπουργό Τουρισμού, κ. Χάρη Θεοχάρη και τον Πρέσβη των Η.Π.Α., κ. Geoffrey R. Pyatt οι οποίοι ανακοίνωσαν το πρόγραμμα Small Places Big Dreams που απευθύνεται σε 300 γυναίκες στον τουρισμό. Μαζί τους το Grow with Google, το École hôtelière de Lausanne, Metropolitan College και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, και η AQStrategy που προσφέρουν στις γυναίκες του κλάδου όλα τα απαραίτητα εφόδια ώστε να προσαρμοστούν στον αιφνίδιο ψηφιακό μετασχηματισμό που επέφερε ο COVID-19 και να ενισχυθεί η αντοχή των επιχειρήσεών τους, έναντι των επιπτώσεων της πανδημίας και με απώτερο σκοπό την βιωσιμότητα και οικονομική τους ανάπτυξη.  

Ας είναι όλα μας τα ταξίδια όμορφα, καταλήγοντας σε όμορφους προορισμούς! 

Από την ίδρυσή της μέχρι και σήμερα η Mexoxo έχει βοηθήσει έμπρακτα, με χαρακτηριστικά νούμερα επιτυχίας, 6.000 γυναίκες, ηλικίας 18-55 ετών, σε 16 χώρες. Έχει καταγράψει έμμεσο αντίκτυπο σε 22.000 γυναίκες, καθώς για κάθε γυναίκα που ενδυναμώνεται, αυτή με την σειρά της υποστηρίζει τέσσερις ακόμη στην οικογένεια, ή στο άμεσο κοινωνικό της περιβάλλον. Αξίζει να υπογραμμισθεί ότι η Mexoxo έχει δημιουργήσει ευκαιρίες αξίας 1 εκατομμυρίου ευρώ σε ανάπτυξη, χρήματα και εκπαιδευτικά ταξίδια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή