ΚΙΝΑΛ: Στο κενό η απόπειρα άλωσης της Κεντροαριστεράς

ΚΙΝΑΛ: Στο κενό η απόπειρα άλωσης της Κεντροαριστεράς

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ιδιαίτερα θετικό είναι το κλίμα τις τελευταίες ημέρες στη Χαριλάου Τρικούπη, με στενούς συνεργάτες της κ. Γεννηματά να εκτιμούν πως η τελευταία σαφής αναδίπλωση του κ. Τσίπρα έναντι του ΚΙΝΑΛ, καθώς αποφεύγει πλέον τις επιθέσεις, αποτυπώνει την αποτυχία «άλωσης» του χώρου της Κεντροαριστεράς από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τον φόβο η προσπάθεια να γυρίσει μπούμπερανγκ για την Κουμουνδούρου. Κομματικές πηγές σημειώναν ακόμη μία «λεπτομέρεια» που «δείχνει τα αδιέξοδα του Μαξίμου»: την ώρα που ο κ. Τσίπρας εξαγγέλλει διαρκώς την «προοδευτική συμμαχία», την ίδια ώρα χαρακτηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ αμιγώς «κόμμα της ριζοσπαστικής Αριστεράς», κάτι που αποδεικνύει, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τις αντιφάσεις της πολιτικής του αλλά και την πραγματική αδυναμία του να απευθυνθεί σε αυτό το ευρύ κοινό, παρά μόνο κατ’ επίφαση.

Με δεδομένα τα παραπάνω, η κ. Γεννηματά συνεχίζει τη στόχευση προς κοινά που αποτελούσαν παραδοσιακά τη ραχοκοκαλιά του ΠΑΣΟΚ. Χθες έκανε ακόμα μία τέτοια ομιλία, στα επιμελητήρια –κατ’ εξοχήν φορείς με μικρομεσαίο κοινό– με θέμα το μέλλον της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα. Η κ. Γεννηματά, εκτός από την πάγια σφοδρή επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ., χώρους τους οποίους ταύτισε ως προς την πολιτική, κατέθεσε 7 συγκεκριμένες προτάσεις για την ανάταξη της επιχειρηματικότητας. Πρώτον, μίλησε για μείωση των φόρων στις επιχειρήσεις και στην παραγωγή, με την πρόταση να περιλαμβάνει μείωση του συντελεστή φορολογίας από 29% σε 20% μέσα σε 3 χρόνια. Δεύτερον, ζήτησε κίνητρα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις με στόχο τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, προτείνοντας για κάθε 100 ευρώ που ξοδεύει μια επιχείρηση για νέες προσλήψεις, να φοροαπαλλάσσεται για 150. Τρίτον, πρότεινε ανώτατο μηνιαίο πλαφόν στις ασφαλιστικές εισφορές, όπου θα δίνεται η δυνατότητα επανυπολογισμού και ρύθμισης ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών εισφορών για διευκόλυνση της συνταξιοδότησης και, τέταρτον, βιώσιμη και οριστική ρύθμιση των υφιστάμενων ληξιπρόθεσμων οφειλών προς εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία σε 120 δόσεις. Πέμπτον, έθεσε το θέμα της δημιουργίας μιας «bad bank» με συνεργασία Δημοσίου, τραπεζών, ιδιωτικού τομέα, που θα προχωρήσει στην αναγκαία αναδιάρθρωση και εξυγίανση των επιχειρήσεων – οφειλετών που αδυνατούν να καλύψουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις. Εκτον, πρότεινε να δοθεί δεύτερη ευκαιρία σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις που έχουν σταματήσει τη δραστηριότητά τους, με την ένταξη των μικρομεσαίων στον εξωδικαστικό συμβιβασμό και τη θέσπιση ειδικού ακατάσχετου τραπεζικού λογαριασμού επαγγελματιών και επιχειρήσεων. Και, τέλος, έθεσε το θέμα της ενεργοποίησης των μηχανισμών εποπτείας και ελέγχου του κράτους στην αγορά, προκειμένου να αποκατασταθεί ο υγιής ανταγωνισμός.

Στο αμιγώς πολιτικό κομμάτι, η κ. Γεννηματά στηλίτευσε ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. για τη δημιουργία κλίματος «πόλωσης και διχασμού» που εμποδίζει, όπως είπε, τις επενδύσεις και την ανάπτυξη και «οδηγεί τη χώρα στην απώλεια μεγάλων ευκαιριών». Τέλος, στο εκλογικό μέτωπο, σήμερα αναμένεται να κλείσει ακόμα ένα σημαντικό κομμάτι του παζλ, με τη συνάντηση της προέδρου του κόμματος με τον Ν. Ανδρουλάκη, όπου θα επισημοποιηθεί η κάθοδος του τελευταίου εκ νέου για την Eυρωβουλή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή