Εύσημα Σόιμπλε προς Τσίπρα για τις Πρέσπες

Εύσημα Σόιμπλε προς Τσίπρα για τις Πρέσπες

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα εύσημά του προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για τη συμφωνία των Πρεσπών έδωσε ο πρόεδρος της γερμανικής ομοσπονδιακής Βουλής και τέως υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας ξεμπλόκαρε τη σχέση με τη Βόρεια Μακεδονία είναι μια αξιοσημείωτη επίδοση ενός statesman. Ειδικά αφού υποχρεώθηκε να υποστεί την εσωτερική αντίδραση», ανέφερε ο κ. Σόιμπλε, σε δήλωσή του στην εφημερίδα Die Zeit, η οποία πραγματοποίησε αφιέρωμα στις ελληνικές εκλογές και στον Ελληνα πρωθυπουργό.

Στο δημοσίευμα με τίτλο «Υπερβολικά επιτυχημένος για τους Ελληνες. Ο Αλέξης Τσίπρας οδήγησε τη χώρα του έξω από την κρίση. Οι ψηφοφόροι του όμως δεν του συγχωρούν τα μέσα που μετήλθε», ο δημοσιογράφος Μίκαελ Τούμαν έκανε μια ιστορική αναδρομή από το 2015 έως σήμερα, ξεκινώντας από την εποχή του Γιάνη Βαρουφάκη και του δημοψηφίσματος. Αναφορικά με τη συμφωνία των Πρεσπών, η Zeit τονίζει ότι ο κ. Τσίπρας «υπέμεινε πολιτική αντίσταση στο εσωτερικό» γι’ αυτό και απειλείται με ήττα στις εκλογές της Κυριακής. «Ενας από τους λόγους γι’ αυτό ενδέχεται να είναι και η συμφωνία για την ονομασία (σ.σ.: της Βόρειας Μακεδονίας), η οποία εξόργισε πολλούς Ελληνες εναντίον του», αναφέρεται μεταξύ άλλων.

«Του Τσίπρα τού είναι εύκολο να μιλάει αριστερά, όχι όμως και να ενεργεί αριστερά», επισημαίνεται στο ρεπορτάζ, όπου τονίζεται, ακόμα, ότι ο πρωθυπουργός έμαθε γρήγορα και κατάφερε να εξαγάγει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα από το μνημόνιο. Οπως αναφέρει, ολοκλήρωσε τις ιδιωτικοποιήσεις, αύξησε τους φόρους της μεσαίας τάξης, οδήγησε τη χώρα του σε πλεονάσματα και αποκατέστησε την πρόσβαση της Ελλάδας στις αγορές. Ολα αυτά, όπως προσθέτει, με βαρύ τίμημα, καθώς χάθηκε το 25% του ΑΕΠ, η μεσαία τάξη εξαθλιώθηκε και 500.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τη χώρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή