Ομαλά έκλεισαν οι κάλπες – Εκτίμηση αποτελέσματος στις 21:00

Ομαλά έκλεισαν οι κάλπες – Εκτίμηση αποτελέσματος στις 21:00

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ομαλά, χωρίς απρόοπτα και προβλήματα, ολοκληρώθηκε η εκλογική διαδικασία. Δικαίωμα ψήφου είχαν 9.903.864 πολίτες, εκ των οποίων 2.312.930 είναι άνω των 71 ετών και 577.771 πολίτες ψήφιζαν για πρώτη φορά.

Η Singular Logic  εκτιμά ότι μέχρι τις 21:00 θα έχει δοθεί μία ασφαλής εκτίμηση για το τελικό αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών καθώς και για τις έδρες που θα καταλάβουν τα κόμματα.

Μέχρι τις 23.00 θα υπάρχουν οι πρώτες ασφαλείς σταυροδοσίες για τους υποψηφίους βουλευτές ανά περιφέρεια.

Κυρ. Μητσοτάκης: Αύριο ξημερώνει για την πατρίδα μας μια καλύτερη μέρα

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο 1ο Γενικό Λύκειο Περιστερίου.

Αφού ψήφισε ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε: «Οι εκλογές είναι μεγάλη γιορτή της Δημοκρατίας. Στέκομαι με σεβασμό μπροστά στη λαϊκή ετυμηγορία. Σήμερα οι Ελληνίδες και οι Ελληνες παίρνουν τις τύχες του τόπου στα χέρια τους. Είμαι σίγουρος ότι αύριο ξημερώνει για την πατρίδα μας μια καλύτερη μέρα. Καλή ψήφο σε όλες και σε όλους».

Αλέξης Τσίπρας: Να μην αφήσουν οι νέοι την κρίσιμη απόφαση για τη ζωή και το μέλλον τους σε άλλους

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ψήφισε στο 649ο εκλογικό τμήμα, στο 27ο και 30ο δημοτικό σχολείο Αθηνών.

Αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος δήλωσε: «Σήμερα είναι μέρα Δημοκρατίας οι Ελληνίδες και  οι Έλληνες αποφασίζουν για την πορεία της χώρας τα επόμενα 4 χρόνια αποφασίζουν για τη ζωή τους. Οι κάλπες άνοιξαν ως γνωστόν το πρωί και ήταν άδειες, συνεπώς η απόφαση του καθενός στην κάλπη θα κρίνει το αποτέλεσμα.

Είναι μια κρίσιμη μάχη τη δίνουμε με αισιοδοξία και αποφασιστικότητα ως το τελευταίο λεπτό για να μην πάνε χαμένες οι θυσίες και οι κόποι του λαού μας και να μην ανακοπεί η πορεία της χώρας προς τα εμπρός».

Φ. Γεννηματά: Σήμερα η λογική επιστρέφει στον τόπο

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα λίγο πριν τις 11 το πρωί στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου συνοδευόμενη από τα παιδιά της.

Η κ. Γεννηματά αρκέστηκε να δηλώσει: «Σήμερα η λογική επιστρέφει στον τόπο με την ψήφο των Ελλήνων πολιτών. Η ψήφος στο Κίνημα Αλλαγής είναι η χρήσιμη ψήφος για τα λαϊκά συμφέροντα. Και είναι η κρίσιμη ψήφος για την πολιτική σταθερότητα. Είμαστε περήφανοι για την προοδευτική μας ταυτότητα. Ηταν, είναι και θα είναι πολύτιμη για την Ελλάδα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή