Στροφή ΣΥΡΙΖΑ στο Διαδίκτυο

Στροφή ΣΥΡΙΖΑ στο Διαδίκτυο

2' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Υπάρχει σε εξέλιξη ένας ιδεολογικός και επικοινωνιακός πόλεμος». Η φράση ανήκει στον Αλέξη Τσίπρα και ειπώθηκε χθες στη συνεδρίαση της «Προοδευτικής Συμμαχίας», όπου ουσιαστικά επικυρώθηκαν και τυπικά τα επόμενα βήματα με στόχο την ενοποίηση ΣΥΡΙΖΑ – «Προοδευτικής Συμμαχίας». Είναι γεγονός πως στην Κουμουνδούρου το τελευταίο διάστημα προβληματίζονται έντονα για την επικοινωνιακή «καταιγίδα» του Μαξίμου και ψάχνουν να βρουν αντίδοτα. Το Διαδίκτυο φαίνεται πως θα παίξει κεντρικό ρόλο στην προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να «ακουστεί η φωνή του». Στο πλαίσιο αυτό, το επόμενο δίμηνο αναμένεται να ξεδιπλωθεί μια καμπάνια με επίκεντρο το Διαδίκτυο, που θα καλεί τους πολίτες να γίνουν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ μέσω μιας διαδικτυακής πλατφόρμας. Παράλληλα, στην Κουμουνδούρου επεξεργάζονται πλάνα για «εξάπλωση» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου η Ν.Δ. επικράτησε κατά την προεκλογική περίοδο.

«Γραμμή άμυνας»

Το Διαδίκτυο, λοιπόν, θα λειτουργήσει ως «γραμμή άμυνας» και ως ανάχωμα στα παραδοσιακά μίντια, που στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν πως στηρίζουν υπερβολικά την κυβέρνηση και δεν δίνουν περιθώρια να φτάσει όπως θέλουν εκείνοι το μήνυμα στη βάση. Κατά τα λοιπά, στη χθεσινή συνεδρίαση της «Προοδευτικής Συμμαχίας» επικυρώθηκε το φιλόδοξο σχέδιο μετασχηματισμού του κόμματος. Το γεγονός ότι είναι φιλόδοξο σημαίνει πως είναι και δύσκολο, κάτι που φαίνεται να γνωρίζει καλά ο τέως πρωθυπουργός, καθώς κατά την εισήγησή του αναφέρθηκε στις δυσκολίες του εγχειρήματος. Διαφορετικές πάντως προσεγγίσεις, όπως αναμενόταν, δεν υπήρχαν, καθώς σε αυτή την πορεία μετασχηματισμού του κόμματος το «αγκάθι» δεν είναι οι λεγόμενοι «προοδευτικάριοι», αλλά ο «βαθύς» ΣΥΡΙΖΑ. Συνεπώς, οι αποφάσεις ήταν οι αναμενόμενες. Αποφασίστηκε η δημιουργία Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης στην πορεία του μετασχηματισμού του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα πλατύ, μαζικό, λαϊκό δημοκρατικό κόμμα της Αριστεράς, που θα εκφράζει την προοδευτική και δημοκρατική παράταξη. Το Συντονιστικό της Συμμαχίας αποφάσισε μάλιστα να διοργανώσει το επόμενο διάστημα «ευρείες συσκέψεις στελεχών με στόχο την καλύτερη δυνατή συμβολή στο εγχείρημα της ανασυγκρότησης», με επίκεντρο την αυτοδιοίκηση, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σε δυσχερή θέση, αλλά και συσκέψεις με στελέχη που δραστηριοποιούνται στο εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα, καθώς και στελεχών στο κίνημα νεολαίας. Παράλληλα, στον δρόμο προς την ενοποίηση αποφασίστηκε πως μέλη της «Προοδευτικής Συμμαχίας» θα συμμετέχουν ισότιμα στις επιτροπές Προγράμματος, Διακήρυξης και Οργανωτικής Ανασυγκρότησης, καθώς και σε κάθε άλλη επιτροπή που θα δημιουργηθεί σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο στην πορεία της ανασυγκρότησης.

Ούτε λόγος για το ΚΙΝΑΛ

Ενδιαφέρον είχε και το γεγονός πως από τα περίπου 30 στελέχη που συμμετείχαν στη συνεδρίαση και πήραν τον λόγο, κανείς δεν αναφέρθηκε στο Κίνημα Αλλαγής. Ο λόγος δεν είναι η έλλειψη ενδιαφέροντος για όσα συμβαίνουν στον μικρό πόλο της Κεντροαριστεράς. Προφανώς στην Κουμουνδούρου θεωρούν πως το κρίσιμο ποσοστό που θέλουν να προσεταιριστούν από το ΚΙΝΑΛ «θα έρθει μόνο του», όπως το έθεσε αρμόδια πηγή, με τις επικείμενες πολιτικές εξελίξεις. Ποιες μπορεί να είναι αυτές; Στην κορυφή είναι ο εκλογικός νόμος, που, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, θα φέρει έντονες αναταραχές στο εσωτερικό του πολιτικού διαδόχου του ΠΑΣΟΚ.

Την ίδια ώρα, η Κουμουνδούρου εξέδιδε ανακοίνωση με την οποία έκανε σκληρή επίθεση στον κ. Μητσοτάκη για όσα είπε ή δεν είπε στο Βερολίνο. Μεταξύ άλλων κατηγορεί τον πρωθυπουργό πως «δεν είπε κουβέντα για τα πρωτογενή πλεονάσματα», ενώ δεν έθεσε και το θέμα «των γερμανικών επανορθώσεων», αλλά μίλησε «ασαφώς για χρήσιμη διευθέτηση για τις σχέσεις των δύο λαών, αποσιωπώντας ότι η ρηματική διακοίνωση που επικαλέστηκε αποτέλεσε διπλωματική πρωτοβουλία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ». Τέλος, ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσω του αρμόδιου τομέαρχη Γιάννη Ραγκούση, «σήκωσε» εκ νέου το θέμα του νέου διοικητή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ), ζητώντας από τον αρμόδιο υπουργό να απαντήσει αν πράγματι ο κ. Παναγιώτης Κοντολέων «στερείται των απαιτούμενων από τον νόμο πρωταρχικών προϋποθέσεων» για τον διορισμό του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή