Μπούκουρας: Εξαλλη κατάσταση στην Χ.Α την επομένη της δολοφονίας Φύσσα

Μπούκουρας: Εξαλλη κατάσταση στην Χ.Α την επομένη της δολοφονίας Φύσσα

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη γραμμή της άρνησης του κατηγορητηρίου που ακολούθησαν ως σήμερα όλα τα πολιτικά στελέχη της ΧΑ στις απολογίες τους, ακολούθησε και ο Ευ.Μπούκουρας, ο οποίος ήταν από του πρώτους που διαχώρισε τη θέση του από το κόμμα και για καιρό υπήρξε ως βουλευτής ανεξάρτητος.

Ο Ευ.Μπούκουρας έκανε λόγο για πολιτική δίωξη και απέδωσε την εμπλοκή του στην υπόθεση, όπως και των υπολοίπων πρώην βουλευτών σε εντολή, που όπως είπε, δόθηκε από τον τότε πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

«Προφυλακίστηκα στις 13 Ιανουαρίου 2014 και το χαρτί ανέγραφε οτι η  απόφαση είχε παρθεί από τις 9 Ιανουαρίου. Υπήρχε προειλημμένη απόφαση με εντολή του τότε Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά. Η προφυλάκιση μου ήταν προϊόν εντολής».

Μπούκουρας: Εξαλλη κατάσταση στην Χ.Α την επομένη της δολοφονίας Φύσσα-1

Προς επίρρωσιν αυτού του ισχυρισμού του ο Ευστ. Μπούκουρας επικαλέστηκε και το γεγονός πως αφού απώλεσε την ιδιότητα του βουλευτή της Χρυσής Αυγής παρέμεινε για 3 μήνες ακόμα στη φυλακή.

Ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής υποστήριξε πως η σχέση του με τους υπόλοιπους ήταν καθαρά επιδερμική και εκείνος ήταν ξένο σώμα στη Χρυσή Αυγή. Ανέφερε πως είχε μόνο την ιδιότητα του υποστηρικτή και όχι του μέλους.

«Η σχέση με τα υπόλοιπα στελέχη και βουλευτές, ήταν καθαρά επιδερμική.

Εγώ κοίταξα να πάρω το προσωνύμιο του βουλευτή Κορινθίας. Δεν είχαμε κοινά χαρακτηριστικά, στοιχεία και ενδιαφέροντα. Μόνο με τον Χρυσ. Αλεξόπουλο είχαμε κοινό ενδιαφέρον τη μουσική.

Πρόεδρος : Τι σημαίνει ήμουν ξένο σώμα;

Μπούκουρας: Δεν συμμετείχα σε κανένα όργανο του κόμματος.

Πρόεδρος: Και άλλοι…

Μπούκουρας : Δεν μου συγχώρεσαν ποτέ ότι προέρχομαι από άλλο ιδεολογικό χώρο. Δεν πίστευα ότι θα βγω. Κόμμα έδινε ψηφοδέλτια σταυρωμένα με άλλο υποψήφιο (σς Βλαχόπουλο).

Πάντως, ο πρώην βουλευτής υποστήριξε πως ουδέποτε υπέπεσε στην αντίληψη του κάποια έκνομη ενέργεια και υποστήριξε πως ασχολιόταν μόνο με τα ζητήματα που αφορούσαν την περιοχή του.

Όσο αφορά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα ο κατηγορούμενος περιέγραψε πως την επόμενη ημέρα στην κοινοβουλευτική ομάδα υπήρχε αναστάτωση. «Υπήρχε μία έξαλλη κατάσταση, δεν ήξεραν που πατούσαν και βρισκόντουσαν, ακουγόταν, διάφορα πράγματα, προβοκάτσια, για ποδοσφαιρικά ζητήματα» ανέφερε.

Η δίκη θα συνεχιστεί με την απολογία του Χρήστου Παππά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή