Επανεκκίνηση με νέο πρόγραμμα για τον ΣΥΡΙΖΑ

Επανεκκίνηση με νέο πρόγραμμα για τον ΣΥΡΙΖΑ

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη σύνθεση της επιτροπής προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, η οποία συνεδρίασε χθες το μεσημέρι. Πρόεδρος της επιτροπής ορίζεται ο Γιώργος Σταθάκης και σε αυτή θα συμμετέχουν οι Αριστείδης Μπαλτάς, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Νίκος Παππάς, Χριστόφορος Παπαδόπουλος, Eφη Αχτσιόγλου, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Ιωάννα Κοντούλη, Αντώνης Λιάκος, Σωτήρης Βαλντέν, Γιώργος Παναγιωτόπουλος, Γιώργος Χουλιαράκης,  Δημήτρης Παπαδημούλης, Δημήτρης Χατζησωκράτης και Παναγιώτης Κορκολής. Ουσιαστικά η επιτροπή αυτή θα είναι υπεύθυνη για τον σχεδιασμό και την εκπόνηση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ το επόμενο χρονικό διάστημα. Επικουρικό ρόλο στο έργο της επιτροπής θα έχουν «σημαντικές προσωπικότητες από τον προοδευτικό πολιτικό και ακαδημαϊκό χώρο», όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ. Επί τούτου θα υπάρχει ουσιαστικά μια επιτροπή διαλόγου εμπειρογνωμόνων όπου θα συμμετάσχουν, μεταξύ άλλων, ο Γιάννης Δραγασάκης, η Λούκα Κατσέλη, ο Κωνσταντίνος Τσουκαλάς και ο Νίκος Μουζέλης. Στην επόμενη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας θα αποφασιστεί η σύνθεση της κοινής οργανωτικής επιτροπής ανασυγκρότησης, η οποία θα συγκροτηθεί ώστε να συγκληθεί το διήμερο 9-10 Νοεμβρίου.

Επίσης, θα ακολουθήσει η διοργάνωση ενός διεθνούς συνεδρίου με συμμετοχή πολιτικών, ακαδημαϊκών και ακτιβιστών. Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο συνέδριο είχε προαναγγελθεί από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, στην τελευταία συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.  Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας ο κ. Τσίπρας περιέγραψε τη διακυβέρνηση της Ν.Δ. ως «ανησυχητική πολιτική συγκυρία», καθώς καταγράφονται «πισωγυρίσματα» σε διάφορους τομείς. Επ’ αυτού ανέφερε ότι η κυβέρνηση της Ν.Δ. καταργεί τα εργασιακά δικαιώματα, ενώ εξέφρασε την ανησυχία του και για τη διαχείριση του περιβάλλοντος. Οι ίδιες πηγές επισήμαναν ότι ο κ. Τσίπρας πρόσθεσε πως η κυβερνητική εμπειρία του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνδυασμό με την προσπάθεια της σημερινής κυβέρνησης να ανατρέψει τις προοδευτικές αποφάσεις που είχαν ληφθεί τα προηγούμενα χρόνια, θα πρέπει να συνυπολογιστεί στο πρόγραμμα που καταρτίζεται.

Εκανε, μάλιστα, λόγο για μια γενικότερη συζήτηση που έχει ανοίξει μεταξύ των ευρύτερων προοδευτικών δυνάμεων στην Ευρώπη.

Κατά την παρέμβασή του στην Πολιτική Γραμματεία, ο κ. Τσίπρας επισήμανε την ανάγκη να συνεχιστούν οι εξορμήσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και της Προοδευτικής Συμμαχίας. Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε ιδιαίτερα θετικό απολογισμό των δύο πρώτων περιοδειών τις οποίες έκανε στην Αχαΐα και στην Κρήτη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή