Απών Σαμαράς, σύννεφα για τις «εξηγήσεις»

Απών Σαμαράς, σύννεφα για τις «εξηγήσεις»

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σύννεφα στις σχέσεις Μεγάρου Μαξίμου και Αντώνη Σαμαρά προκάλεσε η απουσία του πρώην πρωθυπουργού κατά τη χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή για την τροπολογία που αφορά το ποδόσφαιρο, παρά τις σχετικές διαρροές του Μαξίμου για κυρώσεις σε όποιον από την Κ.Ο. δεν πειθαρχήσει στην κομματική γραμμή. Αρχικά η απουσία προκάλεσε εύλογα ερωτήματα, χωρίς να υπάρχουν σαφείς απαντήσεις. Το βέβαιο ήταν πως ο πρώην πρωθυπουργός βρισκόταν στην Ελλάδα αφού έχει επιστρέψει από τις ΗΠΑ και δεν αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα υγείας. Η απουσία Σαμαρά από την ψηφοφορία έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στο Παρίσι όπου βρισκόταν ο πρωθυπουργός για τη συνάντηση με τον κ. Μακρόν.

Επειτα από επικοινωνία του πρώην πρωθυπουργού με τον γραμματέα της Κ.Ο. της Ν.Δ., ο κ. Καλαφάτης ενημέρωσε επισήμως ότι κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε μετά την ονομαστική ψηφοφορία με τον κ. Σαμαρά, εκείνος του γνωστοποίησε ότι «οι λόγοι της απουσίας του ήταν προσωπικοί». Ο κ. Καλαφάτης δεν έκανε κανένα άλλο σχόλιο, ενώ από το Μαξίμου μετέδιδαν πως «οι προσωπικοί λόγοι» που επικαλέστηκε ο πρώην πρωθυπουργός είναι απολύτως σεβαστοί.

Το σίριαλ ωστόσο δεν είχε τελειώσει εκεί. Σε κάποια ΜΜΕ κυκλοφόρησε μια κυβερνητική διαρροή που έλεγε πως «οι πρώην πρωθυπουργοί αντιμετωπίζονται με μεγαλύτερη ευελιξία», προσθέτοντας πως «από τη στιγμή που δόθηκαν εξηγήσεις, δεν υπάρχει κανένα θέμα». Η λέξη «εξηγήσεις» προκάλεσε την έντονη ενόχληση του κ. Σαμαρά, με συνεργάτες του να δηλώνουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως «ο κ. Αντώνης Σαμαράς ούτε έδωσε εξηγήσεις, ούτε του ζητήθηκαν, ούτε θα μπορούσαν να του έχουν ζητηθεί».

Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού, η φράση «ούτε θα μπορούσαν να του έχουν ζητηθεί» ερμηνεύεται από το γεγονός πως κανείς δεν ενημέρωσε τον κ. Σαμαρά πως η παρουσία του στη Βουλή είναι επιβεβλημένη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή