Ο Μητσοτάκης σηκώνει το γάντι

Ο Μητσοτάκης σηκώνει το γάντι

2' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το γάντι, που ετοιμαζόταν να του πετάξει ο ΣΥΡΙΖΑ με όχημα τα εργασιακά, σήκωσε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός με μια αιφνιδιαστική κίνηση ζήτησε –με αφορμή την επίκαιρη ερώτηση που είχε καταθέσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας (αλλά και ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας)– να διεξαχθεί ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας για τα εργασιακά την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου.

Πρόκειται για μια κίνηση που αφενός επιδεικνύει την πεποίθηση του πρωθυπουργού πως το εν λόγω ζήτημα δεν αποτελεί προνομιακό πεδίο για τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως ισχυρίζεται η αξιωματική αντιπολίτευση, αφετέρου αποτυπώνει το θετικό μομέντουμ που έχει ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης έναντι του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα.

Χθες ο κ. Μητσοτάκης, μιλώντας σε εορταστική εκδήλωση για την 100ή επέτειο από την ίδρυση του Λιμενικού Σώματος, στο Μέγαρο Μουσικής, αναφέρθηκε εκτενώς στο προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα λέγοντας πως τα θαλάσσια σύνορα πλέον φυλάσσονται και τα νησιά θα αποσυμφορηθούν. Τόνισε δε πως όσοι έρχονται παράνομα δεν θα προστατεύονται από τη νομοθεσία και ο στόχος είναι να επιστρέφουν στην Τουρκία.

Αναφορά έκανε ο πρωθυπουργός και στις ΜΚΟ, διαχωρίζοντας την πλειονότητα των οργανώσεων που, όπως είπε, επιτελούν σωστά τον σκοπό τους και βοηθούν στη λύση του προβλήματος με εκείνες που δρουν «στη σκιά» και πρέπει να ελεγχθούν. Επίσης, ο πρωθυπουργός ανέφερε πως βασική κυβερνητική προτεραιότητα η οποία ήδη υλοποιείται είναι η αναβάθμιση του στόλου του Λιμενικού, υπογραμμίζοντας την πρόσφατη προσθήκη 15 ταχύπλοων στον στόλο.

Αξιολόγηση

Χθες συνεχίστηκε η αξιολόγηση των υπουργών με συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Ο πρωθυπουργός συνεχάρη τον αρμόδιο υπουργό «για τις επιδόσεις του υπουργείου συνολικά σε όλη την πολιτική ηγεσία για το α΄ εξάμηνο», σημειώνοντας πως το αποτύπωμα του πρώτου εξαμήνου είναι θετικό και αυτό ανεβάζει τον πήχυ ακόμα πιο πάνω για το τρέχον έτος, το οποίο πρέπει να είναι έτος ανάπτυξης και επενδύσεων.

Ο πρωθυπουργός, μάλιστα, ζήτησε η βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος να αποτυπωθεί και από την Παγκόσμια Τράπεζα, αλλά και να υπάρξει καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του ΕΣΠΑ. Η αξιολόγηση και ο προγραμματισμός θα συνεχιστούν και αύριο, με τη συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Την ίδια ώρα, μια διαφορετική άποψη για τα ελληνοτουρκικά κατέθεσε ο πρώην συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά κ. Χρύσανθος Λαζαρίδης, σε τηλεοπτική εκπομπή (Action 24). Συγκεκριμένα, ο κ. Λαζαρίδης, αναφερόμενος σε ένα πιθανό πολεμικό επεισόδιο με την Τουρκία, είπε πως δεν πρέπει να δημιουργεί απαισιοδοξία. «Προς Θεού, να μην μπούμε σ’ αυτή τη λογική ότι θα έχουμε θερμό επεισόδιο και άρα θα μας διαλύσουν».

Επειτα, κάνοντας αναδρομή στα χρόνια της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας και στη Στάση του Νίκα, παραλλήλισε την εξέγερση των ομάδων των Βένετων και των Πράσινων κατά του Ιουστινιανού με τα τεκταινόμενα στο ποδόσφαιρο. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή