Σύγκρουση κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ για τη μετεγκατάσταση

Σύγκρουση κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ για τη μετεγκατάσταση

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πόλεμος ξέσπασε μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ για το κατά πόσον έχει υπάρξει αίτημα από την ελληνική πλευρά για μετεγκατάσταση προσφύγων. Η πρόσφατη δήλωση της επιτρόπου Εσωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. Ιλβα Γιόχανσον πως η Ελλάδα δεν έχει αιτηθεί μετεγκατάσταση έφερε κριτική από τον ΣΥΡΙΖΑ, με τον Γ. Κουμουτσάκο να απαντά πως αναφερόταν αποκλειστικά και μόνο στην παρούσα περίοδο της κρίσης με την Τουρκία και όχι στη γενικότερη πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης.

Μάλιστα, ο κ. Κουμουτσάκος έδωσε στη δημοσιότητα επιστολή που είχε στείλει στην επίτροπο στις 27 Ιανουαρίου 2020, ενόψει της εκκίνησης της διαπραγμάτευσης για το νέο Κοινό Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου, στην οποία ζητεί να υπάρξει επιμερισμός του βάρους. Ακολούθησε και ανακοίνωση από τη Ν.Δ. η οποία μιλάει για διαστρέβλωση της πραγματικότητας, καθώς η Ελλάδα δεν έχει λόγο να αιτηθεί μετεγκατάσταση προσφύγων για την παρούσα κατάσταση, καθώς έχει αποτραπεί η είσοδός τους και οι λίγοι που έχουν εισέλθει θα επιστραφούν άμεσα στις χώρες προέλευσής τους, αφού δεν δικαιούνται άσυλο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή