«Mονόδρομος η αποπομπή»

2' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ένα αυστηρό αλλά ταυτόχρονα και απολύτως θεσμικό τρόπο επέλεξε να σχολιάσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, τις τελευταίες αποκαλύψεις για τον Νίκο Παππά. Ο πρωθυπουργός τόνισε για μία ακόμη φορά πως περιμένει από τον κ. Τσίπρα να πάρει ξεκάθαρη θέση για το θέμα, το οποίο αντιμετώπισε ως ζήτημα της ίδιας της ποιότητας της Δημοκρατίας. Συγκεκριμένα ερωτηθείς αν πιστεύει πως ο Νίκος Παππάς ενεργούσε μόνος του σχολίασε: «Δεν είμαι σε θέση να το γνωρίζω αυτό, αλλά περιμένω να ακούσω από τον κ. Τσίπρα πώς θα αντιμετωπίσει το ζήτημα αυτό. Πιστεύω ότι η αποπομπή του κ. Παππά, κατά την άποψή μου, είναι μονόδρομος. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν έχει γίνει ακόμα με βάση όλα αυτά τα οποία έχουμε μάθει, αλλά πάντα τονίζω ότι αυτό είναι ένα ζήτημα το οποίο αφορά τον κ. Τσίπρα».

Ταυτόχρονα ο κ. Μητσοτάκης άφησε ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα για το τι θα πράξει η κυβερνητική πλειοψηφία όταν –και  εάν– έρθει η υπόθεση Παππά στη Βουλή. «Δεν είμαι σε θέση να σας απαντήσω αυτή τη στιγμή, διότι δεν γνωρίζω ακόμα, αν και με ποιο τρόπο η υπόθεση θα φτάσει στη Βουλή» ανέφερε. Ο κ. Μητσοτάκης, πάντως, όπως προαναφέρθηκε, επέλεξε να αντιμετωπίσει το ζήτημα απόλυτα θεσμικά, αποφεύγοντας να «κατέβει πιο κάτω» και να μπει σε λασπομαχία. Η φράση που ακολουθεί είναι χαρακτηριστική: «Αυτό το οποίο μπορώ να πω σε θεσμικό επίπεδο είναι ότι η χώρα χρειάζεται μία σοβαρή και αξιόπιστη αξιωματική αντιπολίτευση. Η λεγόμενη εσωτερική αυτοκάθαρση των κομμάτων με τον τρόπο με τον οποίο τα κόμματα αλλάζουν, προσαρμόζονται στις επιταγές των καιρών, είναι ένα ζήτημα το οποίο αφορά προφανώς τα ίδια τα κόμματα, αφορά όμως και συνολικά τη λειτουργία της Δημοκρατίας» ανέφερε, θυμίζοντας πως ο ίδιος όταν ανέλαβε την προεδρία της Ν.Δ. άλλαξε πολλά πράγματα.

«Αναδιατάξεις δομών»

Την ίδια ώρα, με την εκλογολογία να μην έχει εκλείψει εντελώς, ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε για μία ακόμη φορά πως δεν σκοπεύει να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές. «Θα ήταν πολιτικά ανέντιμη κίνηση να προσφύγω σε εκλογές εκμεταλλευόμενος το πολιτικό κεφάλαιο το οποίο διαθέτω για να κερδίσω τι ακριβώς;» διερωτήθηκε ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας πως «έχω τρία χρόνια μπροστά μου, μία ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία και πιστεύω ένα απόθεμα εμπιστοσύνης των Ελλήνων πολιτών να υλοποιήσω το πρόγραμμά μας». Με το θέμα των πρόωρων εκλογών να κλείνει για μία ακόμα φορά διά στόματος του ίδιου του πρωθυπουργού, ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε και τον χρόνο του πρώτου ανασχηματισμού, τονίζοντας πως «δεν είναι της στιγμής» και όταν είναι «θα το μάθετε από μένα τον ίδιο». Από την τοποθέτησή του ωστόσο φράση-κλειδί ήταν εκείνη που έλεγε πως σημασία έχει «να δούμε πού μπορεί να υπάρχουν επικαλύψεις αρμοδιοτήτων, πού πρέπει να γίνουν αναδιατάξεις δομών», υπογραμμίζοντας πως «ο ανασχηματισμός δεν αφορά μόνο πρόσωπα» αλλά «αφορά και την ίδια την οργάνωση της κυβέρνησης».

Τέλος, χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε την καθιερωμένη μηνιαία συνάντηση με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου, κάνοντας μεταξύ άλλων και τον απολογισμό του έργου της κυβέρνησης, καθώς συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου. Ο πρωθυπουργός εκφράζοντας αισιοδοξία πως η επόμενη Σύνοδος Κορυφής θα κλείσει το θέμα με το πακέτο ανάκαμψης, αποκάλυψε πως μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα υπάρχει το πόρισμα της Επιτροπής Πισσαρίδη, η οποία εκπονεί ένα στρατηγικό σχέδιο για τον μετασχηματισμό της ελληνικής κοινωνίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή