Ολοκλήρωση των συναντήσεων με πολλές διαφορές

Ολοκλήρωση των συναντήσεων με πολλές διαφορές

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τις συναντήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα και τον γενικό γραμματέα του ΜέΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη, ολοκληρώθηκε χθες ο κύκλος της ενημέρωσης από τον πρωθυπουργό στις ηγεσίες των κομμάτων για την τουρκική προκλητικότητα, ο οποίος σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου ήταν «γόνιμος» και σε αρκετές περιπτώσεις «εποικοδομητικός».

Από τις χθεσινές, πάντως, συναντήσεις του πρωθυπουργού κανείς δεν ανέμενε συγκλίσεις ή δημιουργία μετώπου, καθώς οι διαφορές με τα δύο κόμματα είναι μεγάλες.

Εφ’ όλης της ύλης επίθεση

Χαρακτηριστικό είναι πως με το πέρας της συνάντησης με τον κ. Κυρ. Μητσοτάκη, που παρά ταύτα έγινε σε φιλικό επί προσωπικού κλίμα, ο γραμματέας του ΚΚΕ εξαπέλυσε εφ’ όλης της ύλης επίθεση σε κυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Ενωση και ΝΑΤΟ.

«Το συμπέρασμα από τη σημερινή συνάντηση και ενημέρωση είναι ότι ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να δείξει καμία εμπιστοσύνη στις επιλογές της κυβέρνησης, αλλά και των άλλων αστικών κομμάτων, οι οποίοι έχουν εναποθέσει την ασφάλεια, την ειρήνη σε όλη αυτή την περιοχή, σε όλους αυτούς που έχουν δημιουργήσει τα προβλήματα στα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας, με τις συγκρούσεις, τους έντονους ανταγωνισμούς στην περιοχή, που δεν είναι άλλοι από την Ευρωπαϊκή Ενωση, από το ΝΑΤΟ, από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής», ανέφερε ο κ. Δημ. Κουτσούμπας.

«Αντιλαϊκά μέτρα»

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ αναφέρθηκε και στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής. «Εκφράσαμε την αντίθεση και τις εκτιμήσεις του ΚΚΕ όσον αφορά τις επιχορηγήσεις και τα δάνεια, τα οποία πάλι θα πλήξουν το λαϊκό εισόδημα, θα ληφθούν μέτρα ενάντια στα λαϊκά στρώματα, στους εργαζόμενους της χώρας μας. Μιλάμε για μνημόνια διαρκείας, μιλάμε –στην ουσία– για νέα μνημονιακά μέτρα, έστω και αν βαφτίζονται μεταρρυθμίσεις, αναδιαρθρώσεις, που ακούγονται όμορφα στα αυτιά», σημείωσε ο κ. Δημ. Κουτσούμπας.

Από την πλευρά του ο κ. Γιάνης Βαρουφάκης, με το πέρας της συνάντησης που είχε με τον πρωθυπουργό αναφέρθηκε στα εθνικά θέματα. Ο γενικός γραμματέας του ΜέΡΑ25 αναφέρθηκε στις σχέσεις της Τουρκίας και της Ελλάδας από το 1974 έως σήμερα λέγοντας πως «η Τουρκία έχει γίνει μια σημαντική περιφερειακή δύναμη, ενώ η Ελλάδα φθίνει με το “ναι σε όλα” στις διάφορες τρόικες».

Κατά Ε.Ε. και Μέρκελ

Ο κ. Γ. Βαρουφάκης δεν παρέλειψε να εξαπολύσει επίθεση στην Ευρωπαϊκή Ενωση, στη Μέρκελ και εμμέσως και στον Μακρόν τονίζοντας πως «για εμάς στο ΜέΡΑ25, είναι ξεκάθαρο πως η Ευρωπαϊκή Ενωση με την κυρία Μέρκελ, το Βερολίνο να συμμετέχει ενεργά σε αυτό και με τον κύριο Μακρόν να θέλει τον δικό του ρόλο, στοχεύουν σε μια επιδιαιτησία, στοχεύουν στο να σύρουν τον Ελληνα πρωθυπουργό, την ελληνική κυβέρνηση, σε μια διαπραγμάτευση με ατζέντα που θα έχουν εκείνοι συνδιαμορφώσει με τον Ερντογάν».

Κλείνοντας ο κ. Βαρουφάκης τόνισε πως για το ΜέΡΑ 25 «η Μεσόγειος και το Αιγαίο, πρέπει να είναι θάλασσα ειρήνης, συνεργασίας και κοινής πράσινης ευημερίας». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή