Βελτιώσεις από Γεωργιάδη ζητεί το ΠΑΣΟΚ

Βελτιώσεις από Γεωργιάδη ζητεί το ΠΑΣΟΚ

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αλλαγές στη μεταρρύθμιση που αφορά τον ΕΟΠΥΥ θα ζητήσει αύριο το ΠΑΣΟΚ σε συνάντηση εκπροσώπων του με τον κ. Αδ. Γεωργιάδη. Στην ομόφωνη απόφαση του διευρυμένου ΚΤΕ Υγείας του κόμματος ζητούνται επτά αλλαγές στο νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα, βασική πρόβλεψη του οποίου είναι η μεταρρύθμιση του ΕΟΠΥΥ. Το ΠΑΣΟΚ ζητεί: Πρώτον, την κάλυψη όλου του ελλαδικού χώρου από τα Κέντρα Πρωτοβάθμιας Υγείας με βάση τον «Καλλικράτη», δεύτερον, την πλήρωση των θέσεων από γιατρούς όλων των ειδικοτήτων, τρίτον, τη συμπερίληψη και της ειδικότητας του γυναικολόγου στον θεσμό του οικογενειακού γιατρού, τέταρτον, την οργάνωση μεταβατικής περιόδου κατά την οποία θα λειτουργούν όλες οι ήδη υφιστάμενες δομές, πέμπτον, την ένταξη στον ΕΟΠΥΥ «με αξιοκρατία και διαφάνεια» των υπηρετούντων ιατρών, έκτον, την υπαγωγή των υπηρεσιών ελέγχου του ΕΟΠΥΥ ως αγοραστή υγείας στο υπουργείο Εργασίας και έβδομον, την απόσυρση των διατάξεων «που δημιουργούν προϋποθέσεις για σπατάλη πόρων του ΕΟΠΥΥ, μέσω προκλητής ζήτησης για αμφιβόλου ποιότητος υπηρεσίες υγείας».

Εν τω μεταξύ, ο κ. Βενιζέλος παρευρέθη χθες στην κοινή συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών Αμυνας και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλικής Γερουσίας, όπου μίλησε για τις προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας, την κρίση, αλλά και ειδικότερα για θέματα όπως τα περί της Χρυσής Αυγής, για την οποία δέχθηκε πολλές ερωτήσεις. Στο επιτελείο του κ. Βενιζέλου επιθυμούν την ταχύτατη δραστηριοποίηση της ομάδας για το κοινωνικό πακέτο, την οποία θα συντονίζει ο υπουργός Επικρατείας Δ. Σταμάτης με αυξημένο ρόλο του αρμοδίου για το χαρτοφυλάκιο της Εργασίας Ι. Βρούτση. Οπως ανέφεραν συνεργάτες του κ. Βενιζέλου, το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να ξεκινήσει τη συζήτηση ερήμην της Ν.Δ., ωστόσο τόνιζαν ότι είναι επιτακτική η ανάγκη να αρχίσει η κοινωνία να λαμβάνει θετικά μηνύματα.

Παράλληλα, το ΠΑΣΟΚ επαναφέρει, τούτη τη φορά μέσω του κ. Ν. Ανδρουλάκη, την ανάγκη (ΣΚΑΪ) κατάθεσης ενός νέου εκλογικού νόμου. Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ ζήτησε, εν προκειμένω, «θεσμικές παρεμβάσεις», διαφορετικά, όπως είπε, «θα αναμασάμε τα ίδια και τα ίδια, ότι δηλαδή συμπαθεί ο ΣΥΡΙΖΑ τους τρομοκράτες, η Ν.Δ. τους χρυσαυγίτες». Ο κ. Ανδρουλάκης ζήτησε, επίσης, γενικούς γραμματείς με συγκεκριμένη θητεία, ανεξάρτητα από την αλλαγή των πολιτικών προϊσταμένων τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή