Ευ. Βενιζέλος: Η Ελλάδα εργαστήριο της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης

Ευ. Βενιζέλος: Η Ελλάδα εργαστήριο της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 «Το ΠΑΣΟΚ ούτε διαλύεται, ούτε κρύβεται, ούτε αναθέτει την υπεράσπιση των θέσεων του, των προτάσεων του, του αγώνα και της αγωνίας του σε άλλους» δήλωσε ο κ. Βενιζέλος, κατά την ομιλία του σε εκδήλωση της ευρωκοινοβουλευτικής ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, που πραγματοποιήθηκε στην Αποθήκη Γ΄ του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης. Στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι «στην Ελλάδα, ως εργαστήριο της ιστορίας, για ακόμη μια φορά δοκιμάζεται η αντοχή της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Υπάρχει μια ξενοφοβική προσέγγιση έναντι της Ελλάδας. Ζητάμε από τους εταίρους μας να καταλάβουν πόσο σημαντικές αλλά άδικες ήταν οι θυσίες που καταβλήθηκαν από τους Έλληνες. Δεν υπήρχε άλλος, καλύτερος δρόμος. Επιβάλλεται έξωθεν, αλλά ο άλλος δρόμος ήταν ο δρόμος του απόλυτου κενού, της ασύντακτης χρεοκοπίας, της απόλυτης κατάρρευσης της χώρας. Τον ευχαριστώ επίσης για την ενασχόληση του με τα ελληνικά πράγματα. Τον ευχαριστώ διότι προσπαθεί να βοηθήσει στην ενοποίηση του δημοκρατικού σοσιαλιστικού χώρου στην Ελλάδα».

Τιμάμε ως ΠΑΣΟΚ όλα τα πρόσωπα, όλες τις κινήσεις, όλες τις πρωτοβουλίες. Όπως γνωρίζετε το ΠΑΣΟΚ είναι ένα κόμμα που πιστεύει όμως στη συσπείρωση, στην Κεντροαριστερά της ευθύνης, χωρίς ηγεμονισμούς και αποκλεισμούς. Το ΠΑΣΟΚ οφείλει να ανταποκριθεί στην εντολή που έλαβε τον Ιούνιο του 2012 από τον ελληνικό λαό. Το ΠΑΣΟΚ πρωτίστως με τους βουλευτές του είναι εγγυητής της σταθερότητας και της στρατηγικής πορείας της χώρας. Ούτε διαλύεται, ούτε κρύβεται, ούτε αναθέτει την υπεράσπιση των θέσεων του, των πεπραγμένων του σε άλλους».

Από την πλευρά του, ο Χάνες Σβόμποντα τόνισε ότι «η ελληνική προεδρία είναι σημαντική για την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό. Η Ελλάδα πρέπει να παραμένει στην ευρωζώνη και ο κ. Βενιζέλος έχει ξεκαθαρίσει ότι είναι ανάγκη να μείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη, αλλά και η Ευρώπη έχει ανάγκη την Ελλάδα.

Η Ευρώπη πρέπει να βοηθήσει. Ποιες ήταν οι τράπεζες που έδωσαν πιστώσεις στην Ελλάδα και δημιούργησαν κρίση χρέους στην Ελλάδα; Ήταν οι ευρωπαϊκές τράπεζες. Κάθε χώρα πρέπει να κάνει τη δουλειά της, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, αλλά πρέπει να βοηθήσουν όλοι. Δεν θέλω να προσβάλω κανέναν. Χθες είδα το Σημίτη. Αν είχαν γίνει οι μεταρρυθμίσεις που τότε είχε δρομολογήσει αλλά δεν έγιναν η Ελλάδα θα ήταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση σήμερα. Ασκώ κριτική στην Τρόικα διότι δεν δίνει κίνητρα στους ανθρώπους. Είμαι σίγουρος ότι η κυβέρνηση θα κάνει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή