ΕΛΚ: Ο Ερντογάν να χτυπηθεί εκεί που πονάει περισσότερο

ΕΛΚ: Ο Ερντογάν να χτυπηθεί εκεί που πονάει περισσότερο

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πλήρη αλληλεγγύη του προς την Ελλάδα και την Κύπρο καθώς και την έντονη δυσαρέσκειά του σχετικά με την τουρκική προκλητικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο, εκφράζει το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα σε σειρά αναρτήσεών του στο Twitter.

Σε μία από τις αναρτήσεις, το ΕΛΚ αναφέρει ότι καλωσορίζει τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στην τηλεδιάσκεψη του προεδρείου του, η οποία ξεκίνησε σήμερα στις 18.00. 

«Δεν θα αποδεχθούμε το γεγονός ότι η Τουρκία ακολουθεί μια επεκτατική τακτική, προκαλώντας αποσταθεροποίηση σε ολόκληρη την περιοχή. Υποστηρίζουμε έντονα την Ελλάδα και την Κύπρο στην άμυνα των συνόρων και της αιγιαλίτιδας ζώνης τους», αναφέρεται στην ανάρτηση.

Επιπλέον, το ΕΛΚ υποστηρίζει ότι η αντίδραση της Ε.Ε. απέναντι στις τουρκικές ενέργειες θα πρέπει να λάβει χώρα σε δύο επίπεδα: «Πρώτον, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να καθορίσει τους όρους υπό τους οποίους θα μπορούσαμε να επιβάλουμε νέες οικονομικές κυρώσεις αν οι προκλήσεις συνεχιστούν – Ο Ερντογάν πρέπει να χτυπηθεί εκεί που πονάει περισσότερο, στο “πορτοφόλι” του. Δεύτερον, είναι καιρός για εκ θεμελίων αναθεώρηση των σχέσεών μας με την Τουρκία. Πρέπει να βάλουμε τέλος στη διαδικασία απόκτησης ιδιότητας μέλους (της Ε.Ε.) και να επαναπροσδιορίσουμε μια σχέση που να βασίζεται στην ιδέα μιας συνεργασίας, στην οποία δεν θα είμαστε όμηροι».

Τέλος, επισημαίνει ότι «είναι απαράδεκτο για την Ευρώπη να ενδίδει κάθε φορά που ο Ερντογάν απειλεί να ανοίξει τα σύνορα της Τουρκίας και να σπάσει τις συμφωνίες μας για το Μεταναστευτικό. Πρέπει να αλλάξουμε αυτό το παιχνίδι, δεν θα δεχθούμε εκβιασμό».

Διαβάστε επίσης 

Η «αχίλλειος πτέρνα» του Ερντογάν

Κυρ. Μητσοτάκης: Δεν γίνεται διάλογος υπό καθεστώς απειλών

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή