Κυρ. Μητσοτάκης: Δεν γίνεται διάλογος υπό καθεστώς απειλών

Κυρ. Μητσοτάκης: Δεν γίνεται διάλογος υπό καθεστώς απειλών

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο έθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης του προεδρείου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) με τους επικεφαλής των εθνικών αντιπροσωπειών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη Νέα Δημοκρατία, ο Έλληνας πρωθυπουργός παρουσίασε με τεκμήρια τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας, ενώ μοιράστηκε με τον επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΕΛΚ, Μάνφρεντ Βέμπερ, την πεποίθηση ότι η Ευρώπη δεν θα σταθεί ούτε αδύναμη ούτε διχασμένη απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι η Ελλάδα είναι σταθερά έτοιμη για διάλογο, καθότι έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στις θέσεις της, όμως πραγματικός διάλογος δεν νοείται υπό το καθεστώς απειλών ή παραβίασης των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων.

Στήριξη από το ΕΛΚ

Οι συμμετέχοντες, ανάμεσά τους και οι αντιπρόεδροι της Κ.Ο. του ΕΛΚ, εξέφρασαν την ομόθυμη στήριξή τους στις ελληνικές θέσεις. Μάλιστα, το κεντροδεξιό ευρωπαϊκό κόμμα, σε ανάρτησή του στο Twitter, τόνισε ότι δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό το γεγονός ότι «η Τουρκία ακολουθεί μία επεκτατική πολιτική που αποσταθεροποιεί ολόκληρη την περιοχή».

Η Κ.Ο. του ΕΛΚ σημείωσε επίσης, ότι η Σύνοδος Κορυφής πρέπει να θέσει σαφείς όρους, βάσει των οποίων θα ενεργοποιηθούν οικονομικές κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας, τονίζοντας ότι εφόσον οι προκλήσεις της τουρκικής πλευράς συνεχιστούν η Άγκυρα πρέπει να πληγεί στο σημείο όπου είναι περισσότερο ευάλωτη, δηλαδή στο οικονομικό πεδίο.

Ο κ. Βέμπερ, από την πλευρά του, -σύμφωνα πάντα με τη Ν.Δ.- εξέφρασε προσωπικά στον κ. Μητσοτάκη την αμέριστη στήριξή του στις ενέργειες της Ελλάδας που αποσκοπούν στη φύλαξη των ευρωπαϊκών-ελληνικών συνόρων και την αντιμετώπιση της τουρκικής επιθετικότητας στη Μεσόγειο.

Αιχμές προς τον ΣΥΡΙΖΑ

Τέλος, το κυβερνών κόμμα άφησε έμμεσες αιχμές προς τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα, διαμηνύοντας τα εξής: «Με δεδομένη την ξεκάθαρη στήριξη του κ. Βέμπερ στην Ελλάδα στο ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας, χρήσιμο θα ήταν αυτοί που μέχρι πρότινος τον αποκαλούσαν ανθέλληνα, να διευκρινίσουν ποια είναι η στάση της δικής τους Κοινοβουλευτικής Ομάδας στο Ευρωκοινοβούλιο, της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς (GUE), απέναντι σε Ελλάδα και Τουρκία».

Διαβάστε επίσης 

Στο ΝΑΤΟ θέτει η Ελλάδα τις τουρκικές προκλήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή