Χίσλοπ: Η καρδιά μου είναι εδώ

Χίσλοπ: Η καρδιά μου είναι εδώ

2' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια ξεχωριστή συνάντηση είχε χθες στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχθηκε την καταξιωμένη Βρετανίδα συγγραφέα Βικτόρια Χίσλοπ, η οποία έχει διακριθεί παγκοσμίως για μυθιστορήματα τα οποία αντλούν τη θεματολογία τους από τη νεότερη ελληνική Ιστορία. «Θέλω να σε ευχαριστήσω και για όλη τη στήριξη την οποία παρείχες στην Ελλάδα, μέσα από τα γραπτά σου, μέσα από τα λόγια σου, μέσα από την κινητοποίηση ανθρώπων της τέχνης, της επιστήμης, του πολιτισμού, για να υποστηρίξουν τα ελληνικά δίκαια, ειδικά σε αυτήν τη δύσκολη συγκυρία, αλλά πάνω απ’ όλα για την αγνή σου αγάπη για την Ελλάδα, η οποία νομίζω ότι αποτυπώνεται σε ό,τι κάνεις και σε ό,τι γράφεις», είπε ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στη Βρετανίδα συγγραφέα. Η Βικτόρια Χίσλοπ δώρισε στον πρωθυπουργό ένα αντίτυπο του τελευταίου βιβλίου της με τίτλο «Οσοι αγαπιούνται» και συμφώνησε μαζί του, λέγοντας ότι εδώ και πολύ καιρό αισθανόταν Ελληνίδα. «Αγαπάω την Ελλάδα και με τα προβλήματα, τις δυσκολίες, όχι μόνο την ομορφιά. Αγαπάω τα πάντα», είπε χαρακτηριστικά, με τον πρωθυπουργό να προσθέτει: «Για εμάς, η διαδικασία της τιμητικής σου πολιτογράφησης είναι ακριβώς μια ευκαιρία να αναγνωρίσουμε αυτούς τους ανθρώπους οι οποίοι είναι Ελληνες στην καρδιά. Και σίγουρα εσύ το αποδεικνύεις και με το παραπάνω». Η τιμητική πολιτογράφηση της Χίσλοπ έγινε με Προεδρικό Διάταγμα που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως τον περασμένο Ιούλιο, ενώ χθες ολοκληρώθηκε η διαδικασία με ειδική εκδήλωση στο υπουργείο Εσωτερικών. 

Η Βρετανίδα συγγραφέας έγινε επίσης δεκτή από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία σε μήνυμά της ανέφερε ότι «υπήρξε Ελληνίδα πριν γίνει Ελληνίδα». Τη Χίσλοπ όρκισε ο γενικός γραμματέας Ιθαγένειας του υπουργείου, Αθανάσιος Μπαλέρμπας, λόγω της αδιαθεσίας του κ. Θεοδωρικάκου που τον κρατά κατ’ οίκον. Με το πέρας της ορκωμοσίας επεσήμανε πως «σήμερα, είναι μία πάρα πολύ σημαντική ημέρα, γιατί για πολλά χρόνια έχω αγαπήσει την Ελλάδα», κάνοντας ειδική μνεία «στους ανθρώπους, το τοπίο, την κουλτούρα». Γνωρίζοντας όλα τα θέματα που αντιμετωπίζει η χώρα, η Ελληνίδα πλέον Βικτόρια Χίσλοπ πρόσθεσε: «Το σημαντικό είναι να αγαπήσουμε τις δυσκολίες και τα προβλήματα, όχι μόνο την ομορφιά. Κι εγώ, εδώ και πολλά χρόνια, αγαπάω όλη την Ελλάδα και η καρδιά μου είναι εδώ. Στο μέλλον θα συνεχίσω να υποστηρίζω την Ελλάδα, όπως τώρα. Ευχαριστώ πάρα πολύ για την πολύ μεγάλη τιμή σήμερα».

Μεσαία τάξη

Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός εστιάζει ιδιαίτερα, όπως φάνηκε τόσο στη ΔΕΘ όσο και στο συνέδριο του Economist, στην ενίσχυση της μεσαίας τάξης, που αποτελεί τη ραχοκοκαλιά τόσο για την ελληνική οικονομία όσο και για την εκλογική βάση της ίδιας της κυβέρνησης. Ο πρωθυπουργός τόνισε στο συνέδριο του Economist πως τα χρόνια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, «η μεσαία τάξη υποτιμήθηκε με δεδομένη την ευρύτερη συνεισφορά της στη χώρα» και υπογράμμισε πως η πορεία για τη μεταμόρφωση της Ελλάδας περνά «μέσα από την αλλαγή του παραγωγικού υποδείγματός της»,  «ακριβώς από την αναγέννηση της μεσαίας τάξης». Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε δε, για μία ακόμα φορά στη «μακροπρόθεσμη εμπιστοσύνη στις δυνατότητες της χώρας», δείχνοντας πως αυτή τη στιγμή επενδύει στην αντιμετώπιση της τριπλής κρίσης, ώστε να κερδίσει σε αξιοπιστία που θα αποτελέσει πολιτικό κεφάλαιο για το 2021. 

Στην πολιτική αξιοποίηση της διαχείρισης των κρίσεων αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός και κατά τον χθεσινό του χαιρετισμό στο 15ο ετήσιο Greek Roadshow που διοργάνωσε το Χρηματιστήριο Αθηνών. «Προφανώς μια παγκόσμια πανδημία δεν συγκαταλεγόταν στα σχέδιά μας όταν αναλάβαμε την εξουσία, πριν από κάτι παραπάνω από έναν χρόνο. Αλλά η αξιοπιστία κερδίζεται σε δύσκολους καιρούς, όχι σε εύκολους» είπε, προσθέτοντας πως «είναι ισχυρή πεποίθησή μου ότι τα παγκόσμια επενδυτικά κεφάλαια και το ταλέντο εντέλει θα κατευθυνθούν στις χώρες που αντιμετωπίζουν καλύτερα την πανδημία. Και είμαι πεπεισμένος ότι η Ελλάδα θα είναι μία από αυτές».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή