Δυσφορία Ερντογάν στη Μέρκελ για την Ανατολική Μεσόγειο

Δυσφορία Ερντογάν στη Μέρκελ για την Ανατολική Μεσόγειο

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ευρωπαϊκή Ενωση υπέκυψε στους εκβιασμούς της Ελλάδας και της Κύπρου ανέφερε την Τρίτη ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε συνομιλία του με την Αγκελα Μέρκελ μέσω τηλεδιάσκεψης, στον απόηχο και των συμπερασμάτων της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας, ο Ερντογάν διεμήνυσε προς τη Γερμανίδα Καγκελάριο πως οι αποφάσεις της Συνόδου δεν είναι επαρκείς για να ξεπεραστούν τα προβλήματα μεταξύ Ε.Ε. και Τουρκίας.  

Ο Τούρκος πρόεδρος συντηρεί την επθετική ρητορική, μετά και τη χθεσινή τοποθέτησή του στο υπουργικό συμβούλιο, στο οποίο, μεταξύ άλλων, είχε χαρακτηρίσει την Κύπρο, το Ισραήλ, αλλά και τη Συρία «κράτη – εγκληματίες», προσθέτοντας πως «όσοι μιλούσαν εναντίον μας τώρα κάθονται να συνομιλήσουν μαζί μας».

Υπενθυμίζεται, πάντως, ότι νωρίτερα σήμερα, η νέα ετήσια έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις υποψήφιες προς ένταξη χώρες, ανέφερε πως η Τουρκία κινείται «ολοένα και πιο μακριά από την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Σύμφωνα με αποσπάσματα της έκθεσης που διέρρευσαν στη γερμανική εφημερίδα Welt, η γειτονική μας χώρα «αντιμετωπίζει σοβαρά εμπόδια όσον αφορά τη δημοκρατία, το κράτος Δικαίου, τα θεμελιώδη δικαιώματα και την ανεξαρτησία του δικαστικού σώματος. Οι συνεχιζόμενες συλλήψεις ηγετών της αντιπολίτευσης, ακτιβιστών για τα ανθρώπινα δικαιώματα, δημοσιογράφων, μελών της κοινωνίας των πολιτών και ακαδημαϊκών στο πλαίσιο της αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας είναι βαθιά ανησυχητικές».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή