ΚΙΝΑΛ: Υπόλογοι στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις δηλώσεις Κοντονή

ΚΙΝΑΛ: Υπόλογοι στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις δηλώσεις Κοντονή

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μείζον πολιτικό και ηθικό θέμα δημιουργούν για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ οι δηλώσεις του Σταύρου Κοντονή, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ.

Στο σχόλιο του, για την παραίτηση του κ. Κοντονή από τα κομματικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ επισημαίνει ότι «οι αλλαγές που έγιναν στον Ποινικό Κώδικα από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, με τη σύμφωνη γνώμη του κ. Τσίπρα, οδηγούν στο να μη στερηθεί τα πολιτικά της δικαιώματα η ηγεσία της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής».

«Με δεδομένο πως ο κ. Κοντονής δηλώνει ότι το είχε επισημάνει, προκύπτει ότι η επιλογή αυτών των απαράδεκτων αλλαγών ήταν απόλυτα συνειδητή. Γι’ αυτό και είναι υπόλογοι» καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ.

Νωρίτερα, ο κ. Κοντονής ανακοίνωσε την παραίτηση του από την Κεντρική Επιτροπή και άλλα κομματικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Κοντονής είπε στον ΑΝΤ1 ότι στην απόφαση του οδηγήθηκε καθώς «το κόμμα, ο τρόπος που οργανώνεται από εδώ και πέρα και οι πολιτικές που εκπονούνται είναι μια εσωκομματική πάλη που δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες των εργαζομένων, του λαού και της κοινωνίας».

Ερωτηθείς για τον νέο Ποινικό Κώδικα, σημείωσε ότι διαφωνούσε σε αρκετά σημεία, αν και -όπως συμπλήρωσε- «κατά 70% είναι μια θετική μεταρρύθμιση». «Είχα πει δημοσίως ότι αυτό το νομοθέτημα εκθέτει την κυβέρνηση (σ.σ. του ΣΥΡΙΖΑ). Σήμερα μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι ορισμένες από τις αλλαγές αυτές έχουν να κάνουν με τη χθεσινή απόφαση (σ.σ. για τη Χρυσή Αυγή) και τις παρεπόμενες ποινές που το δικαστήριο δεν θα επιβάλει, διότι δεν υπάρχουν πλέον στον Ποινικό Κώδικα», τόνισε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή