ΣΥΡΙΖΑ: Οι δηλώσεις Κοντονή είναι απαράδεκτες

ΣΥΡΙΖΑ: Οι δηλώσεις Κοντονή είναι απαράδεκτες

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Απαράδεκτες» χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία τις δηλώσεις του Σταύρου Κοντονή, ενώ σχολιάζει ότι εξυπηρετούν «εχθρικά» πολιτικά συμφέροντα. «Οι δηλώσεις του Σταύρου Κοντονή, που υιοθετούν την προπαγάνδα και τα fake news της Νέας Δημοκρατίας, είναι απαράδεκτες και αντικειμενικά εξυπηρετούν πολιτικά συμφέροντα και τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία», αναφέρει χαρακτηριστικά σχόλιο του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που δημοσιεύθηκε σήμερα.

Οι επίμαχες δηλώσεις

Την παραίτηση του από την Κεντρική Επιτροπή και άλλα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής. Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 το πρωί της Πέμπτης, ο κ. Κοντονής ανέφερε ότι στην απόφασή του οδηγήθηκε καθώς «το κόμμα, ο τρόπος που οργανώνεται από εδώ και πέρα και οι πολιτικές που εκπονούνται είναι μια εσωκομματική πάλη που δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες των εργαζομένων, του λαού και της κοινωνίας». Διευκρίνισε πάντως ότι παραμένει μέλος του κόμματος, εξηγώντας ότι παραιτήθηκε από την Κ.Ε. και τα καθοδηγητικά όργανα.

«Δεν θέλω να αναλάβω εγώ αυτές τις ευθύνες οι οποίες προκύπτουν και κάνω έκκληση στα μέλη του κόμματος, να μην ενδώσουν σε μια πορεία μηχανισμών προς το συνέδριο», είπε ο κ. Κοντονής. Όπως ανέφερε, για τις αποφάσεις του έχει ενημερώσει μόνο τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα.

Ερωτηθείς για τον νέο Ποινικό Κώδικα, σημείωσε ότι διαφωνούσε σε αρκετά σημεία, αν και -όπως συμπλήρωσε- «κατά 70% είναι μια θετική μεταρρύθμιση». «Είχα πει δημοσίως ότι αυτό το νομοθέτημα εκθέτει την κυβέρνηση (σ.σ. του ΣΥΡΙΖΑ)» πρόσθεσε μεταξύ άλλων. Διαβάστε αναλυτικά

Φωτ. ΙΝΤΙΜΕ

Νέα Δημοκρατία

Οι δηλώσεις Κοντονή «αποδεικνύουν τον απροκάλυπτο κυνισμό και την απύθμενη υποκρισία του κ. Τσίπρα» σχολιάζει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή την παραίτηση του κ. Κοντονή από τα κομματικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ. «Χθες ήταν έξω από το Εφετείο ζητώντας καταδίκη των στελεχών της Χρυσής Αυγής ενώ ως Πρωθυπουργός φρόντιζε να “πέσουν στα μαλακά”. Από την σημερινή αποκάλυψη εξηγούνται πολλά, και κυρίως, γιατί η υπόθεση αυτή βάλτωσε επί της θητείας του» προσθέτει η ΝΔ.

ΚΙΝΑΛ

Μείζον πολιτικό και ηθικό θέμα δημιουργούν για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ.

Στο σχόλιο του, για την παραίτηση του κ. Κοντονή από τα κομματικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ επισημαίνει ότι «οι αλλαγές που έγιναν στον Ποινικό Κώδικα από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, με τη σύμφωνη γνώμη του κ. Τσίπρα, οδηγούν στο να μη στερηθεί τα πολιτικά της δικαιώματα η ηγεσία της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής». Διαβάστε αναλυτικά

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή