Μισέλ: Πολλές αντιπροσωπείες θα θέσουν το ζήτημα της Ανατ. Μεσογείου

Μισέλ: Πολλές αντιπροσωπείες θα θέσουν το ζήτημα της Ανατ. Μεσογείου

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες της δεύτερης ημέρας της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στην ατζέντα βρίσκεται και η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, όπως ανέφερε προσερχόμενος και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

Ο κ. Μισέλ σημείωσε ότι «με μεγάλη βεβαιότητα πολλές αντιπροσωπείες θα φέρουν το θέμα της κατάστασης στην Ανατολική Μεσόγειο μετά τις τελευταίες εξελίξεις».

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες καλούνται να αποφασίσουν τα επόμενα βήματά τουςενώ το πρώτο θέμα, το οποίο συζητούν οι «27», αφορά στις σχέσεις της Ε.Ε. με την Αφρική.

Σε δήλωσή του την Πέμπτη, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανέφερε ότι «η Τουρκία παραμένει συνεπής στην προκλητική και επιθετική συμπεριφορά της. Σε αυτό το πλαίσιο, η Ε.Ε. πρέπει να δείξει την ίδια συνέπεια στην εφαρμογή των αποφάσεων που έχει ήδη λάβει, ώστε η συμπεριφορά της Τουρκίας να έχει τις ανάλογες συνέπειες».

Επιπλέον, προσερχόμενος την Πέμπτη στη Σύνοδο Κορυφής ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν σημείωσε ότι οι ηγέτες των 27 κρατών – μελών θα επανέλθουν την Παρασκευή στο ζήτημα της Τουρκίας και των ενεργειών της στην Ανατολική Μεσόγειο και ότι οι αποφάσεις που θα ληφθούν στη Σύνοδο θα αντανακλούν τις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Άγκυρα, υπό το πρίσμα των πρόσφατων εξελίξεων.

«Απαράδεκτη» χαρακτήρισε εξάλλου τη συμπεριφορά της Άγκυρας ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μάας σε κοινές δηλώσεις με τον Γάλλο ομόλογό του. «Είναι ξεκάθαρο σε εμάς ότι η Τουρκία προβαίνει διαρκώς σε προκλητικές ενέργειες οι οποίες είναι απαράδεκτες», δήλωσε από την πλευρά του ο Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή