Μακρόν για Τουρκία: Θα επανέλθουμε με αποφάσεις

Μακρόν για Τουρκία: Θα επανέλθουμε με αποφάσεις

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Επαναλάβαμε τη στήριξή μας σε Ελλάδα και Κύπρο» τόνισε ο Πρόεδρος της Γαλλίας στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε αμέσως μετά την ολοκλήρωση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Ο Εμανουέλ Μακρόν υπογράμμισε ότι «θα επανέλθουμε με αποφάσεις».

Παράλληλα, ο κ. Μακρόν σημείωσε ότι «επιστρέψαμε στο θέμα της Τουρκίας και στα συμπεράσματα της 2ας Οκτωβρίου και ιδιαίτερα στην επανάληψη των μονομερών ενεργειών και των προκλήσεων από την πλευρά της Τουρκίας για να επαναβεβαιώσουμε πολύ ξεκάθαρα τη διάθεσή μας για διάλογο, αλλά η διαπίστωσή μας είναι ότι η Τουρκία μετά τη 2α Οκτωβρίου αποφάσισε να συνεχίσει την ίδια μέθοδο».

Ο Γάλλος πρόεδρος πρόσθεσε επίσης σήμερα πως η Ε.Ε. εξακολουθεί να επιδιώκει μια κατάπαυση του πυρός το συντομότερο δυνατόν στις συγκρούσεις ανάμεσα στην Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν.

Οι ηγέτες της Ε.Ε. εξέφρασαν τη λύπη τους για την απόφαση της Τουρκίας να στείλει ένα ερευνητικό πλοίο σε διαφιλονικούμενα ύδατα στη Μεσόγειο, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, επαναλαμβάνοντας ότι η Ε.Ε. θα εξετάσει τις επιλογές της τον Δεκέμβριο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή