Μέρκελ: Λυπηρές οι τουρκικές ενέργειες στην Αν. Μεσόγειο

Μέρκελ: Λυπηρές οι τουρκικές ενέργειες στην Αν. Μεσόγειο

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, όπου επιδιώκει την πραγματοποίηση ερευνών για φυσικό αέριο σε διαφιλονικούμενα ύδατα, είναι προκλητικές, λυπηρές και περιττές, δήλωσε σήμερα Παρασκευή η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

«Συμφωνήσαμε ότι οι πρόσφατες μονομερείς ενέργειες εκ μέρους της Τουρκίας, οι οποίες είναι φυσικά προκλητικές, αυξάνουν τις εντάσεις παρά τις διευκολύνουν», ανέφερε η Μέρκελ σε δημοσιογράφους κατά τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες.

«Είμαστε πρόθυμοι να συνεχίσουμε στο ίδιο μονοπάτι που έχουμε ακολουθήσει σε ό,τι αφορά την Τουρκία», πρόσθεσε. «Η περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων Ε.Ε. – Τουρκίας είναι προς το συμφέρον και των δύο πλευρών».

Δύο εβδομάδες μετά την προηγούμενη Σύνοδο, όπου οι ηγέτες του μπλοκ συζήτησαν το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων, η Ε.Ε. έχει μέχρι στιγμής αποτύχει στο να πείσει την Άγκυρα να σταματήσει τις προκλητικές της ενέργειες στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. 

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή