Επαφές Nίκου ∆ένδια στο Ερεβάν

Επαφές Nίκου ∆ένδια στο Ερεβάν

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με το σύνολο της αρμενικής ηγεσίας συναντήθηκε χθες ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος ∆ένδιας, ο οποίος πραγματοποίησε επίσκεψη στο Ερεβάν.

Ο κ. ∆ένδιας συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Αρμενίας Αρμέν Σαρκισιάν, τον πρωθυπουργό Νικόλ Πασινιάν και τον υπουργό Εξωτερικών Ζοράμπ Μνατσακανιάν, ενώ επισκέφθηκε το Μουσείο της Γενοκτονίας των Αρμενίων και το μνημείο για το ιστορικό αυτό γεγονός των αρχών του 20ού αιώνα. Στις συνομιλίες που είχε ο κ. ∆ένδιας, στο επίκεντρο βρέθηκε η πολεμική κρίση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, αλλά και οι διμερείς σχέσεις Αρμενίας – Ελλάδας. Υπενθυμίζεται ότι Ελλάδα, Κυπριακή ∆ημοκρατία και Αρμενία συνεργάζονται ήδη σε ένα τριμερές σχήμα, ανάλογο με αυτά που Αθήνα και Λευκωσία έχουν οικοδομήσει στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο κ. ∆ένδιας δήλωσε από το Ερεβάν, μεταξύ άλλων, ότι η Αθήνα ανησυχεί από την παρέμβαση της Αγκυρας στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, επισημαίνοντας πως η Ελλάδα έθεσε το ζήτημα από την αρχή. Επισήμανε συγκεκριμένα ότι «όλες οι εντάσεις και παράνομες πράξεις, στη Συρία, στο Ιράκ, στην Κύπρο, στη Λιβύη, στην Ανατολική Μεσόγειο έχουν έναν κοινό παρονομαστή. Ο κοινός παρονομαστής είναι η Τουρκία. Και αυτό συμβαίνει σε πλήρη περιφρόνηση των εκκλήσεων της Ε.Ε. για σεβασμό της διε-θνούς νομιμότητας».  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή