Σηκώνει το γάντι το Μαξίμου

Σηκώνει το γάντι το Μαξίμου

2' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε αντίθεση με το πρώτο lockdown, το δεύτερο συνοδεύεται με μία σκληρή πολιτική κόντρα η οποία όσο περνάει ο καιρός αναμένεται να γίνεται ακόμα μεγαλύτερη. Η επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ να ανεβάσει τους αντιπολιτευτικούς τόνους και να κατηγορεί την κυβέρνηση για λάθη και παραλείψεις, δεν θα αντιμετωπιστεί πλέον με σταυρωμένα χέρια από το Μαξίμου. Σε αντίθεση με την τακτική που είχε επιλεγεί το προηγούμενο διάστημα, που ήταν να αφήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ να φωνασκεί χωρίς να απαντούν σε όλα, το Μέγαρο Μαξίμου θα απαντά πλέον στα όσα ισχυρίζεται η αξιωματική αντιπολίτευση. Δεν είναι τυχαίο πως χθες τόσο ο Στέλιος Πέτσας όσο και η Αριστοτελία Πελώνη ανέβασαν ψηλά τους τόνους έναντι της αντιπολίτευσης. «Είναι απελπισμένη (σ.σ. η αντιπολίτευση), γιατί δεν έχει να πει κάτι στην κοινωνία. Δεν είμαστε εμείς αυτοί που θα συμβουλεύσουμε την αξιωματική αντιπολίτευση ή την ελάσσονα αντιπολίτευση τι θα κάνει, αλλά είναι βέβαιον ότι η κοινωνία περιμένει υπεύθυνες συμπεριφορές από τους πολιτικούς αρχηγούς όλων των κομμάτων», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, καλώντας τον ΣΥΡΙΖΑ να δείξει «σοβαρότητα στα προβλήματα που απασχολούν, είτε είναι η Υγεία, είτε είναι η Οικονομία, είτε είναι η Παιδεία».

Από την πλευρά της, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος (ράδιο Παραπολιτικών) σήκωσε το γάντι καλώντας την αντιπολίτευση να μη χρησιμοποιεί fake news. Η αναφορά έγινε καθώς ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε έδωσε ψεύτικα στοιχεία τόσο για τα κρούσματα στα σχολεία όσο και για την ενίσχυση του συστήματος υγείας. Δεν είναι τυχαίο πως το Μαξίμου επανήλθε. Το απόγευμα της Παρασκευής με νέα ανακοίνωση επιτέθηκε με σφοδρότητα στον κ. Τσίπρα για τον οποίο ανέφερε πως «εμφανίστηκε ξανά λες και ζει σε άλλο πλανήτη και δεν βλέπει τι γίνεται στην υπόλοιπη Γη».

Η κυβέρνηση κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ πως επιλέγει σε μία τέτοια κρίσιμη συγκυρία και πάλι τον διχασμό, ενώ εμφανίζεται «απερίγραπτα αδιάβαστος, τόσο για την εξέλιξη της πανδημίας στην Ευρώπη και στον κόσμο όσο και για την ενίσχυση του ΕΣΥ, τη στρατηγική για τα μοριακά και τα ταχέα τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού».

Σύγκρουση στη Βουλή

Τα παραπάνω δίνουν τον τόνο για το τι πρόκειται να ακολουθήσει την ερχόμενη Πέμπτη στη Βουλή, όπου θα λάβει τελικά χώρα η συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για την πανδημία, καθώς την Τρίτη δεν μπορούσε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, ενώ την Τετάρτη θα είναι στην Αθήνα ο πρόεδρος της Αιγύπτου κ. Σίσι που θα έχει συνάντηση και με τον κ. Μητσοτάκη. «Ο κ. Τσίπρας θα λαμβάνει πλέον απαντήσεις σε όλα τα επίπεδα», λέει στην «Κ» κυβερνητικό στέλεχος, προαναγγέλλοντας την κοινοβουλευτική σύγκρουση. 

Η σύγκρουση εφ’ όλης της ύλης στην οποία οδεύουμε αποτυπώθηκε και στο γεγονός πως η κυβέρνηση ανέδειξε και τις νέες αποκαλύψεις του κ. Καλογρίτσα, για τις τηλεοπτικές άδειες και τον κ. Νίκο Παππά. «Ο πρώην στενός φίλος της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Καλογρίτσας αυτή τη φορά εκτός από τους συνθηματικούς χαρακτηρισμούς είπε κι ονόματα. Με τη χθεσινή κατάθεσή του στη Δικαιοσύνη για μία ακόμη φορά επιβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση Αλ. Τσίπρα είχε μετατρέψει το Μέγαρο Μαξίμου σε “μαγαζί”, με εξωθεσμική και παράνομη δραστηριότητα», ανέφερε ο κ. Πέτσας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή