Στο Φανάρι ο Μάικ Πομπέο

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο θα δεχθεί σήμερα στο Φανάρι ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος. Οπως είναι γνωστό, κατά τη στάση του στην Κωνσταντινούπολη ο κ. Πομπέο δεν θα συναντήσει κανέναν Τούρκο αξιωματούχο, γεγονός που έχει προκαλέσει τη σφοδρή αντίδραση της Αγκυρας.

Το αεροσκάφος που μεταφέρει τον κ. Πομπέο, σε μια δεκαήμερη περιοδεία σε επτά διαφορετικές χώρες στην Ευρώπη και στη Μέση Ανατολή, προσγειώθηκε στην Κωνσταντινούπολη χθες το βράδυ. Από το Οικουμενικό Πατριαρχείο ανακοινώθηκε χθες ότι ο κ.κ. Βαρθολομαίος θα συζητήσει με τον κ. Πομπέο για «θέματα των θεμελιωδών δικαιωμάτων και της θρησκευτικής ελευθερίας, διά την εδραίωσιν της οποίας ανά τον κόσμο ενδιαφέρονται, ως γνωστόν, ανέκαθεν αι ΗΠΑ».

Επισημαίνεται, ακόμα, ότι ο κ. Πομπέο προστίθεται σε μια μακρά λίστα υπουργών Εξωτερικών των ΗΠΑ που έχουν επισκεφθεί το Φανάρι, όπως η Μαντλίν Ολμπράιτ, ο Τζον Κέρι και η Χίλαρι Κλίντον.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή