Νέες βολές από Τσίπρα κατά Μαξίμου για τον ιό

Νέες βολές από Τσίπρα κατά Μαξίμου για τον ιό

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην Κουμουνδούρου είναι πεπεισμένοι πως η κυβέρνηση τρέχει πίσω από τις εξελίξεις στην κρίση του κορωνοϊού, χωρίς να μπορεί να προλάβει πλέον τις συνέπειες της ολιγωρίας που έδειξε μέσα στο καλοκαίρι. Οι περιοδείες του Αλέξη Τσίπρα στην περιφέρεια και στις πόλεις που έχουν πληγεί συνεχίζονται, έχοντας πάντα στο πλευρό του τον Ανδρέα Ξανθό. Από τη Λάρισα εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό χαρακτηρίζοντας «ατύχημα για τη χώρα» το γεγονός ότι αυτή την πανδημική κρίση τη διαχειρίζεται μια κυβέρνηση με εμφανείς ιδεολογικές εμμονές ενάντια στο ΕΣΥ. «Είναι σαν να καλείς έναν πυρομανή να γίνει πυροσβέστης. Δεν μπορεί να γίνει. Και βεβαίως υπάρχουν και στοιχεία που έχουν να κάνουν με την ανικανότητα», συμπλήρωσε.

Ολο το τελευταίο διάστημα στον ΣΥΡΙΖΑ κάνουν μια προβολή στο μέλλον και επιχειρούν από τώρα να εμφανίσουν ως απόλυτο υπεύθυνο τον πρωθυπουργό για ό,τι θα επακολουθήσει, με το βλέμμα να είναι στραμμένο και στην οικονομία. «Δώσαμε μια ευκαιρία στον κ. Μητσοτάκη να σχεδιάσουμε από κοινού οι πολιτικές δυνάμεις, με ένα σχέδιο κοινής αποδοχής, την αντιμετώπιση αυτής της κρίσης και το αρνήθηκε», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας ότι «από εδώ και στο εξής έχει την απόλυτη ευθύνη». Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επανέλαβε πως είναι επιτακτική η ανάγκη για μια μη επιστρεπτέα ενίσχυση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και στην εστίαση.

Αναφερόμενος στην επιλογή της κυβέρνησης να ενισχύσει με ιδιώτες γιατρούς το ΕΣΥ μίλησε για σπασμωδικές κινήσεις. «Καλούν ιδιώτες γιατρούς και τους λένε 2.000 ευρώ αφορολόγητα. Δεν σκέφτονται ότι τούτη την ώρα στα νοσοκομεία υπάρχουν εκατοντάδες επικουρικοί γιατροί που δίνουν τη μάχη 8 μήνες ρισκάροντας να μολυνθούν και παίρνουν 1.300 ευρώ. Αν θέλουμε να μιλήσουμε για τη δυνατότητα, έστω και τώρα, να ανασυγκροτήσουμε το ΕΣΥ, χρειάζονται έκτακτες δαπάνες, μόνιμες δαπάνες. Χρειάζεται προκήρυξη χιλιάδων θέσεων μόνιμων γιατρών και νοσηλευτών και χρειάζεται αναμόρφωση – αναβάθμιση του μισθολογίου».

Σε σχέση με την τηλεκπαίδευση, ο Αλέξης Τσίπρας δεν στάθηκε στις αρρυθμίες που παρουσιάστηκαν την πρώτη ημέρα μαθημάτων στα δημοτικά σχολεία, αλλά στην ανάγκη να μη διευρύνονται οι ανισότητες εν μέσω πανδημίας. Ζήτησε να δοθούν λάπτοπ στους μαθητές και κάλεσε την τοπική αυτοδιοίκηση να παρέμβει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή