Νέα πτήση τουρκικών F-16 πάνω από Παναγιά και Οινούσσες

Νέα πτήση τουρκικών F-16 πάνω από Παναγιά και Οινούσσες

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ζεύγος τουρκικών αεορσκαφών F-16 πραγματοποίησε υπερπτήση στις 14:12, άνωθεν της Παναγιάς και των Οινουσσών στα 24.500 πόδια.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα, τέσσερα τουρκικά F-16 πέταξαν άνω από το Αγαθονήσι.

Ειδικότερα, στις 10:12 π.μ., ζεύγος τουρκικών αεροσκαφών πέταξε στα 25.000 πόδια πάνω από το νησί, ενώ το δεύτερο ζεύγος στα 16.000 πόδια, σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ.

Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική.

«Ο χρόνος για την Άγκυρα τελειώνει»

Την Πέμπτη, επιβεβαιώθηκε το βαρύ κλίμα για την Άγκυρα στους κόλπους της Ε.Ε., στην τηλεδιάσκεψη του υπουργών Εξωτερικών της Ένωσης.

Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της τηλεδιάσκεψης, ο ύπατος εκπρόσωπος της Ε.Ε. για την Εξωτερική Πολιτική, Ζοσέπ Μπορέλ, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η συμπεριφορά της Τουρκίας «διευρύνει το χάσμα» που τη χωρίζει από την Ε.Ε. και ότι «ο χρόνος τελειώνει, πλησιάζουμε ένα σημείο-ορόσημο» στις ευρωτουρκικές σχέσεις, παραπέμποντας στη Σύνοδο Κορυφής στις 10-11 Δεκεμβρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή