«Πολιτική απόγνωση» καταλογίζει στον ΣΥΡΙΖΑ ο Χρυσοχοΐδης

«Πολιτική απόγνωση» καταλογίζει στον ΣΥΡΙΖΑ ο Χρυσοχοΐδης

4' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σφοδρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ για τα πεπραγμένα του στην δημόσια ασφάλεια εξαπέλυσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Σε υψηλούς τόνους η αντιπαράθεση μετά και την κίνηση Σπίρτζη να εμφανιστεί στη Βουλή με ανθοδέσμη, ασκώντας έτσι κριτική για τη στάση αστυνομικού στις πρόσφατες εκδηλώσεις στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

«Η δήθεν αριστερή ευαισθησία, είναι μια τυφλή αδιαλλαξία και η στάση αυτή είναι πλέον αντικοινωνική», δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σε σχόλιό του για τη χθεσινή ημέρα της επετείου της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου, τονίζοντας πως «σε 374 προσαγωγές που έγιναν χθες, έξι μόνο δέχθηκαν να κάνουν τεστ».

Μιλώντας στη Βουλή, ο κ. Χρυσοχοΐδης σημείωσε ότι «για δεύτερη χρονιά, η Αθήνα δεν κάηκε». «Με εξαίρεση τα επεισόδια στο Α.Τ. Κολωνού δεν υπήρξαν συγκρούσεις» πρόσθεσε και συμπλήρωσε ότι «παρεμπιπτόντως στον Κολωνό τραυματίστηκαν τέσσερις αστυνομικοί με σοβαρά κατάγματα και ούτε σχόλιο δεν ακούστηκε από τους λαλίστατους βιαιολόγους των κοινωνικών μέσων και τους αντίστοιχους γυρολόγους των καναλιών.

Τόνισε δε ότι «είναι μεγάλη ντροπή, είτε το Πολυτεχνείο είτε η 6η Δεκεμβρίου να έχουν εξελιχθεί εθιμικά σε γιορτές μίσους κατά της Αστυνομίας και του πολιτικού συστήματος». Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη επεσήμανε ότι «είναι άγονο και κοστοβόρο, να χρειάζονται 5.000 αστυνομικοί για να τιμηθεί υποτίθεται μια επέτειος. Τόσα χρόνια κάποιοι ανέχθηκαν τους 500 – 1.000 που καίνε τις πόλεις. Αυτό τελείωσε, θα πάρει ίσως λίγο χρόνο και πολύ κόπο ακόμη, αλλά τελείωσε».

Είπε επίσης ότι «η τεράστια πλειοψηφία των συμπολιτών μας δεν ασχολήθηκε καν με τη χθεσινή ημέρα. Απομένουν οι 1.000 κακομαθημένοι που προανέφερα». Τόνισε επιπλέον ότι «η λογική επανέρχεται. Η δημοκρατία επανέρχεται. Η ασυλία των παιδιών με τις μολότοφ και κάποιων φωνακλάδων επώνυμων δεν υπάρχει».

«Πολιτική απόγνωση» καταλογίζει στον ΣΥΡΙΖΑ ο Χρυσοχοΐδης-1

«Η δήθεν αριστερή ευαισθησία, είναι μια τυφλή αδιαλλαξία. Αδιαλλαξία της εχθροπάθειας, αδυναμία της κατανόησης, φτηνή εκμετάλλευση της οργής. Η καταγγελία έχει γίνει συνήθεια και επάγγελμα. Γι’ αυτό και η κοινωνία σας έχει γυρίσει την πλάτη. Η στάση αυτή είναι πλέον αντικοινωνική» σημείωσε και πρόσθεσε: «Μέσα στον κορωνοϊό, σε 374 προσαγωγές που έγιναν χθες, έξι μόνο δέχθηκαν να κάνουν τεστ που τους προτάθηκε και προσφέρθηκε διότι βρέθηκαν σε συνθήκες αυξημένου συγχρωτισμού».

«Οι υπόλοιποι, αρνήθηκαν αγέρωχα, το μίσος στον “εχθρό”, κυριάρχησε της ευθύνης. Η πιθανότητα να κολλήσουν συμπολίτες τους υποχωρεί μπροστά στο φανατισμό της καταγγελίας, μπροστά στην αδιαλλαξία της εχθροπάθειας.  Κι αυτοί που αρνήθηκαν το τεστ έκαναν και μήνυση στον Αττικάρχη γιατί τάχα οι αστυνομικοί δεν άλλαζαν γάντια. Ο παραλογισμός δεν έχει πια όρια», συνέχισε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Υπογράμμισε δε ότι «οι μεγάλες κουβέντες που εκστομίζονται περί δημοκρατίας κρύβουν μια παρακμιακή, βαρετή  και ανυπόληπτη στάση. Ένας αστυνομικός ασχημόνησε με την ανθοδέσμη. Οι 4.999 έκαναν τη δουλειά τους. Η ηγεσία της αστυνομίας αντέδρασε αμέσως, ελέγχει τον ένα, με αίτημα διαθεσιμότητας και ΕΔΕ που θα ολοκληρωθεί σε 15 ημέρες. Είναι όμως καθαρή πολιτική επιλογή, να διαλέγει κάποιος την αναφορά στον ένα και όχι στους 4.999. Και να ξεχνά επίσης τους τέσσερις τραυματίες στον Κολωνό».

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη σημείωσε ότι χθες, οι δυνάμεις των ΜΑΤ έφεραν κάμερες για πρώτη φορά και τόνισε ότι «θα ακολουθήσουν οι υπόλοιποι». «Δεν ακούστηκε  μια κουβέντα για αυτό. Για το κατά παγκόσμια ομολογία, πιο αποτελεσματικό μέτρο περιορισμού της αυθαιρεσίας αστυνομίας και πολιτών. Ούτε ένα σχόλιο από τους εξεγερμένους καταγγέλλοντες» πρόσθεσε.

Καταλήγοντας, προειδοποίησε ότι «θα συνεχίσουμε, είμαστε ακάθεκτοι στον δρόμο της νομιμότητας, της διεύρυνσης της δημοκρατίας, της ισονομίας, του περιορισμού της αυθαιρεσίας».

Στη δευτερολογία του, ο κ. Χρυσοχοΐδης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατηγορώντας την για διάλυση και απαξίωση του Σώματος κατά τη διάρκεια των τεσσάρων ετών της διακυβέρνησής της.

Σφοφρή επίθεση για τα πεπραγμένα του ΣΥΡΙΖΑ

«Τρομοκρατήσατε, φοβίσατε τους πολίτες γιατί πολλαπλασιάσατε την αυθαιρεσία, την ανομία, τις καταλήψεις, όπου μόλις προχθές η Ελλάδα καταδικάστηκε σε πρόστιμο 350.000 ευρώ γιατί δεν αδειάζατε το ξενοδοχείο Plaza.

Γέμισαν τα Πανεπιστήμια κι οι γύρω δρόμοι εγκληματικότητα και ναρκωτικά.

Το χειρότερο, κάνατε το μίσος και την εχθροπάθεια σημαία στην αντιπαράθεση, στον δημόσιο και κοινωνικό διάλογο.

Και φυσικά κάθε Παρασκευή φλέγονταν οι κάδοι στην Πατησίων και έγινε σπορ να καίγονται ΜΑΤ στη Χ. Τρικούπη.

Αυτός είναι επιεικώς, ο μαύρος θλιβερός απολογισμός σας στην ασφάλεια και στη νομιμότητα» ανέφερε ο υπουργός που καταλόγισε επίσης «αντικοινωνική στάση» και «πολιτική απομόνωση» στον ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, με αφορμή κυρίως την κίνηση του κ. Σπίρτζη να εμφανιστεί με μία ανθοδέσμη στη Βουλή (θέλοντας να καταδικάσει την κίνηση αστυνομικού  που προκάλεσε ήδη πειθαρχική έρευνα) ο κ. Χρυσοχοϊδης σημείωσε σε υψηλούς τόνους:

«Κερασάκι απελπισίας, είναι που έχετε την αλόγιστη επιπολαιότητα να κάνετε παιχνιδάκια με ανθοδέσμες. Εκεί που τελειώνει δηλαδή η απόγνωση, αρχίζει ο πόνος του ριάλιτι σόου»

ΕΛ.ΑΣ.: 143 συλλήψεις για παραβίαση των μέτρων

Σημειώνεται ότι η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε χθες, Κυριακή, σε 399 προσαγωγές στην Αθήνα για παραβίαση των μέτρων προστασίας από την πανδημία, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση. Οι 143 από τις προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Οι προσαγωγές και συλλήψεις αφορούν σε άτομα που είχαν συγκεντρωθεί σε διάφορα σημεία της Αθήνας και κυρίως στα Εξάρχεια για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, κατά το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή