ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολύωρη κατάθεση Ανδρ. Λοβέρδου για τη Novartis

Πολύωρη κατάθεση Ανδρ. Λοβέρδου για τη Novartis

Επί έξι και πλέον ώρες κατέθετε χθες στην ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου ο πρώην υπουργός και βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Ανδρέας Λοβέρδος, στο πλαίσιο των διαδικασιών που έχουν δρομολογηθεί μετά την παραπομπή της Βουλής για τον τέως υπουργό Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και τυχόν συμμετόχους του σε ό,τι αφορά τους χειρισμούς στην υπόθεση Novartis.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, ένα από τα δέκα πολιτικά πρόσωπα το όνομα των οποίων είχε εμπλακεί σε υποθέσεις δωροληψιών από τη Novartis, κατέθεσε ενώπιον της ανακρίτριας Κωνσταντίνας Αλεβιζοπούλου, χωρίς την παρουσία της αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θεοδώρου, στην οποία δεν επιτράπηκε η υποβολή ερωτήσεων στους εξεταζόμενους μάρτυρες, με απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου με οριακή πλειοψηφία.

Ο πρώην υπουργός, ο οποίος έχει κατηγορηθεί για την υπόθεση της Novartis και έχει καταγγείλει ως σκευωρία την εμπλοκή του από την Εισαγγελία Διαφθοράς, αναφέρθηκε σε γεγονότα και στοιχεία για να καταδείξει την ενοχοποίηση των πολιτικών χωρίς να υπάρχουν στοιχεία. 

Μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσής του, αποχωρώντας από τον Αρειο Πάγο, δήλωσε: «Eπραξα το καθήκον μου ως ώφειλα απέναντι στους Eλληνες πολίτες και στον ελληνικό λαό, στους θεσμούς της δημοκρατίας και της Δικαιοσύνης. Φεύγω πολύ ικανοποιημένος από το γεγονός ότι η κυρία ανακρίτρια ήξερε πάρα πολύ καλά τον φάκελο. Οι γνώσεις της στα στοιχεία του φακέλου ήταν καταπληκτική».