Ερντογάν προς Μισέλ: «Η Αθήνα προκαλεί και αποφεύγει τις συνομιλίες»

Ερντογάν προς Μισέλ: «Η Αθήνα προκαλεί και αποφεύγει τις συνομιλίες»

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην τηλεφωνική συνομιλία που είχε χθες ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, κατηγόρησε την Ελλάδα πως είναι αυτή που βάζει εμπόδια και κάνει προκλητικά βήματα.

«Ενώ η Τουρκία επιθυμεί να γυρίσει νέα σελίδα με την Ε.Ε., ορισμένοι άλλοι καταβάλλουν συνεχώς προσπάθειες να δημιουργήσουν κρίσεις», δήλωσε ο κ. Ερντογάν στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, υπογραμμίζοντας ότι η Τουρκία και η Ε.Ε. πρέπει να σπάσουν αυτόν τον φαύλο κύκλο στις σχέσεις τους το συντομότερο δυνατόν.

«Η ελληνική πλευρά, που συνεχώς εφευρίσκει νέες δικαιολογίες, αποφεύγει τις συνομιλίες και έχει προβεί σε προκλητικά βήματα τις τελευταίες εβδομάδες, μολονότι η Τουρκία έχει επανειλημμένα εκφράσει την ετοιμότητά της για επανεκκίνηση των διερευνητικών συνομιλιών με την Ελλάδα» ανέφερε ο κ. Ερντογάν.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας έστειλε και το δικό του μήνυμα στις Βρυξέλλες καθώς τόνισε πως «κανένα από τα ζητήματα, που θεωρούνται προβληματικά από την Ε.Ε., όπως η Λιβύη, η Συρία και το Ναγκόρνο – Καραμπάχ, δεν σχετίζονται με την ουσία των σχέσεων Τουρκίας – Ε.Ε. και ότι οι βασικές αρχές και οι στόχοι, ως προς αυτά τα ζητήματα, σε μεγάλο βαθμό επικαλύπτονται».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μισέλ ενημέρωσε τον Τούρκο πρόεδρο για τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής για την Ανατολική Μεσόγειο, τόνισε την ανάγκη για διαρκή και σε βάθος αποκλιμάκωση, καθώς και για επανέναρξη των διερευνητικών επαφών με την Ελλάδα, σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο. 

Στο μεταξύ, παρά τις αντιδράσεις και τις δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων, οι κυρώσεις των ΗΠΑ έχουν προκαλέσει αναστάτωση στην Τουρκία

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή