ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατάθεση Σαμαρά – Κατονόμασε Τσίπρα και Παπαγγελόπουλο

Κατάθεση Σαμαρά – Κατονόμασε Τσίπρα και Παπαγγελόπουλο

Επί έξι και πλέον ώρες διήρκεσε η κατάθεση του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στην ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου που διερευνά τους πολιτικούς και δικαστικούς χειρισμούς για την ενοχοποίηση των δέκα πολιτικών χωρίς στοιχεία στην υπόθεση της Novartis αλλά και καταγγελίες για παραδικαστική δραστηριότητα του πρώην υπουργού Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην πρωθυπουργός κατονόμασε ως ενορχηστρωτή της σκευωρίας για την Novartis τον Αλέξη Τςίπρα και ως ηθικό αυτουργό για τις ενέργειες των εισαγγελέων τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Επίσης κατέθεσε περί εκατό κρίσιμα έγγραφα για την υπόθεση.

Ο πρώην πρωθυπουργός κατέθεσε όλα όσα γνώριζε στην ανακρίτρια καθώς από την αρχή αυτής της υπόθεσης έχει ταχθεί υπέρ της άποψης ότι πρέπει να ανευρεθεί η αλήθεια και να τιμωρηθούν οι ένοχοι.

Κατά την έξοδό του από το ανώτατο δικαστήριο, ο πρώην πρωθυπουργός σε δήλωση του τόνισε: «Είναι εθνικό καθήκον να αναδειχθεί η αλήθεια σε αυτήν τη άθλια σκευωρία. Η δικαιοσύνη, την οποία εμπιστεύομαι απολύτως, έχει πλέον το λόγο».