Στις Βρυξέλλες με Γ. Στόλτενμπεργκ ο Ν. Δένδιας

Στις Βρυξέλλες με Γ. Στόλτενμπεργκ ο Ν. Δένδιας

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σειρά συναντήσεων στις Βρυξέλλες θα έχει την ερχόμενη Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Δένδιας, με κυριότερη εκείνη που προγραμματίστηκε με τον γ.γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ. Η συνάντηση των δύο ανδρών θα πραγματοποιηθεί την ημέρα κατά την οποία στην Κωνσταντινούπολη θα έχει ήδη ξεκινήσει ο 61ος γύρος των διερευνητικών επαφών.

Σε επίπεδο ΝΑΤΟ έχουν ήδη αρχίσει ξανά και οι τεχνικές επαφές σε επίπεδο στρατιωτικών αντιπροσωπειών, ενώ υπάρχουν συζητήσεις και για το ενδεχόμενο πιθανής νέας συνάντησης των κλιμακίων για τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης (ΜΟΕ). O κ. Δένδιας θα βρεθεί στις Βρυξέλλες για το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε., όπου αναμένεται να τεθούν μια σειρά από ζητήματα. Αν και δεν βρίσκεται στην ατζέντα, από την ελληνική πλευρά υπάρχει πίεση για ταχύτερη προώθηση της έκθεσης που πρέπει να έχει προετοιμάσει έως τον Μάρτιο ο ύπατος εκπρόσωπος της Ε.Ε. Ζοζέπ Μπορέλ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μπορέλ ήδη εργάζεται πάνω σε ένα προσχέδιο πιθανών κυρώσεων κατά της Τουρκίας, οι οποίες κινούνται σε ήπια γραμμή, που υποστηρίζεται και από τη γερμανική αντιπροσωπεία. Φυσικά, μέχρι την προγραμματισμένη Σύνοδο Κορυφής του Μαρτίου υπάρχει ακόμη αρκετός δρόμος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή