Νίκη Κεραμέως: Δεν υπάρχει εισήγηση για να κλείσουν τα σχολεία

Νίκη Κεραμέως: Δεν υπάρχει εισήγηση για να κλείσουν τα σχολεία

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Πορευόμαστε με βάση τις εισηγήσεις των ειδικών», τόνισε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, κληθείσα να σχολιάσει εάν συζητείται το ενδεχόμενο να κλείσουν εκ νέου τα σχολεία, όπως πρότειναν κάποια μέλη της επιτροπής των λοιμωξιολόγων.

«Δεν υπάρχει καμία προγραμματισμένη συζήτηση για αύριο αναφορικά με το θέμα της λειτουργίας των σχολείων», δήλωσε η Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στο MEGA.

«Η απόφαση της κυβέρνησης είναι η λειτουργία των σχολείων με εξαίρεση τα λύκεια στις κόκκινες περιοχές», πρόσθεσε.

Η κ. Κεραμέως απηύθυνε πρόσκληση σε εκπαιδευτικούς και μαθητές να κάνουν αίτηση για τη διενέργεια τεστ στην ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Αναφορικά με το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ και την πανεπιστημιακή αστυνομία, υπεραμύνθηκε των διατάξεων και ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να προβεί σε καμία αλλαγή.

«Το νομοσχέδιο είναι κοινής λογικής που έρχεται να διορθώνει παθογένειες δεκαετιών», είπε, ενώ αναφερόμενη στη βάση εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση τόνισε ότι «θεσπίζει ακαδημαϊκές προϋποθέσεις εισαγωγής».

Αναφέρθηκε και στην ελεγχόμενη είσοδος, κάνοντας λόγο για ανάβάθμιση του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος.

Εκκλήσεις από ειδικούς

Για κίνδυνο «πορτογαλοποίησης», έκανε λόγο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος. «Δεν έχουμε περιθώριο να περιμένουμε, και ‘να το δούμε’. Να κλείσουν τα σχολεία. Κράτει μηχανές και ‘όπισθεν ολοταχώς’ για να μη βρεθούμε στη θέση της Πορτογαλίας. Έχουμε δυνατότητα να το αποφύγουμε», τόνισε. [Διαβάστε]

Ανησυχητική και η τοποθέτηση του Νίκου Σύψα: «Τα στοιχεία είναι καταστροφικά στην Αττική, όχι απλώς ανησυχητικά, δεν έχουμε πολλές επιλογές, αν θέλουμε να προλάβουμε τα γεγονότα», είπε αναφερόμενος στα στοιχεία που έδωσε χθες στη δημοσιότητα ο Σωτήρης Τσιόδρας, διαβεβαιώνοντας πως στην σύσκεψη της Επιτροπής «θα μπουν στο τραπέζι όλα τα θέματα».

Ο καθηγητής ανέφερε πως «τον τελευταίο καιρό παίρνουμε πολλές αναφορές για συρροές κρουσμάτων σε σχολεία», συμπληρώνοντας πως «τα σχολεία αντανακλούν την επιδημία της κοινότητας» και προειδοποιώντας πως βάσει στοιχείων «η βρετανική μετάλλαξη ενδεχομένως να μολύνει περισσότερο τα παιδιά».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή